Plaj Hentbolunda Olimpiyat Hedefi

Türkiye Plaj Hentbolu Genç Kadın Milli Takımı, tarihinde ilk kez Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek. Plaj Hentbolu Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü Kadir Ayar: 'Plaj hentbolunda hedeflerimiz büyük. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nı da bu işin başlangıcı olarak görüyoruz'

ALİ KORKMAZ - Plaj Hentbolu Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü Kadir Ayar, "Plaj hentbolunda hedeflerimiz büyük. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nı da bu işin başlangıcı olarak görüyoruz." dedi.

Ayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, plaj hentbolunun önümüzdeki süreçte olimpik bir branş olarak kabul edilmesinin beklendiğini söyledi.

Bu doğrultuda yeni bir ekip oluşturduklarını kaydeden Ayar, şöyle konuştu:

"Erkekler ve kadınlarda dünya sıralamasında ilk 5'teyiz. Marka bir ülkeyiz. Plaj hentbolunda hedeflerimiz büyük. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nı da bu işin başlangıcı olarak görüyoruz. İnşallah iyi bir dereceyle dönmeyi planlıyoruz. Ülkemiz ve bizim için büyük bir şans. İnşallah bu güzel organizasyondan alnımızın akıyla geliriz."

Ayar, organizasyonlardaki hedeflerinin ilk 8'e girmek olduğunu belirterek, "Önümüzdeki yıl gençler ve büyüklerde Avrupa Şampiyonası ile Akdeniz Oyunları var. Onlar öncesinde ilk defa katılacağımız Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Brezilya'da, İspanya'da plaj ligleri kurulmaya başlandı"

Plaj hentbolunun salon hentboluna göre daha heyecanlı olduğunu aktaran Ayar, "Özellikle Avrupa ülkeleri, salon hentbolunun önüne geçeceği endişesiyle bu alanda yatırım yapma konusunda çekimser davrandı. Plaj hentbolu popüler hale geldikçe, ülkeler buna yatırım yapmaya başladılar. Brezilya'da, İspanya'da plaj ligleri kurulmaya başlandı." diye konuştu.

Plaj hentbolunun, olimpiyatlar için takım sporlarına en yatkın branşlardan birisi olduğuna dikkati çeken Ayar, "İnşallah olimpiyat süreci de sonuçlanır ve biz de ülkemizi en iyi şekilde temsil ederiz. Büyükler ve gençler kategorisinde iyi bir potansiyelimiz var." ifadelerini kullandı.

- Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları

Türkiye'nin 17 spor dalında 29'u kadın, 26'sı erkek toplam 55 sporcuyla katılacağı Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları, 6-18 Ekim'de Arjantin'de düzenlenecek.

Oyunlarda tenis ve karatenin yanı sıra plaj hentbolu branşı da ilk kez yer alacak.

Plaj hentbolunda Türkiye'nin yanı sıra, ev sahibi Arjantin, Paraguay, Venezuela, Amerikan Samoa, Mauritius, Hong Kong, Tayvan, Macaristan, Hollanda, Hırvatistan ve Rusya takımları mücadele edecek.
Kaynak: AA