ÇOMÜ'de İlk Kayıt Töreni

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer: 'Bu yılki yerleştirmeler sonucunda ÇOMÜ, eğitimöğretim yılına 53 binin üzerinde öğrenciyle başlayacak.'

ÇOMÜ'de İlk Kayıt Töreni
Çanakkale Onsekiz MartÜniversitesinde (ÇOMÜ), 2018-2019 akademik yılı kayıtları törenle başladı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki törende, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde 53 binin üzerinde öğrencinin öğrenim göreceğini söyledi.

Bu yıl 10 bine yakın kayıt gerçekleşeceğini vurgulayan Turan, "676 doktora, 5 bin 360 yüksek lisans öğrencisinin olması da üniversitemizin akademik kariyerine ekstra kıymet katıyor." dedi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer de en çok tercih edilen üniversitelerden olduklarını ifade etti.

Yeni eğitim-öğretim yılına 209 program ile başladıklarını dile getiren Acer, şunları kaydetti:

"ÇOMÜ, 16 fakülte, 13 meslek yüksekokulu, 4 yıllık 6 yüksekokul, 4 enstitüye bağlı çok sayıda yüksek lisans ve doktora eğitimi veren bir üniversite haline geldi. Bu yılki yerleştirmeler sonucunda ÇOMÜ bu eğitim-öğretim yılına 53 binin üzerinde öğrenciyle başlayacak. Bu bizi Türkiye'nin en büyük ilk 15 üniversitesi arasına sokuyor."

Konuşmaların ardından Turan, Diş Hekimliği Fakültesini kazanan Gaye Doğan ve Mehmetcan Bostancı ile Mühendislik Fakültesine yerleşen Nergiz Genç ve Meltem Çalışkan'ın okul kayıtlarını gerçekleştirdi, öğrencilere çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: AA