Anadolu Adalet Sarayı'nda Adli Yıl Açılışı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Uçar:'Anadolu Adliyesi olarak yeni yargı yılı içerisinde hem adaleti tecelli ettirmeye hem de bu isabetli kararları alırken hızlı davranmaya gayret edeceğiz. Zira geciken adalet adalet değildir'

Anadolu Adalet Sarayı'nda Adli Yıl Açılışı
Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, "Anadolu Adliyesi olarak yeni yargı yılı içerisinde hem adaleti tecelli ettirmeye hem de bu isabetli kararları alırken hızlı davranmaya gayret edeceğiz. Zira geciken adalet adalet değildir." dedi.

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda yeni adli yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Başsavcı İsmail Uçar, yeni adli yılın hayırlı olmasını diledi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşundan bu yana değişik badireler atlattığını kaydeden Uçar, "40 yıldır birçok asker, polis ve sivil vatandaşımızın şehit edildiği etnik terör saldırıları, radikal dinci akımların terörist saldırıları ve her 10 yılda bir tekrarlanan askeri darbeler ve teşebbüsleri, belki bugün onlarca kat daha büyüme istidadı olan ülkemizi bir türlü rahat bırakmamıştır."dedi.

Uçar, Türk milletinin de bunca ağır ve sistematik saldırıya rağmen her zaman dik durabildiğini ifade ederek, bu sistematik saldırıların 2013 yılında belirgin bir şekilde arttığını anlattı.

Hemen akabinde tam demokrasi yaraları sarılmaya çalışılırken yargı ve emniyet içerisine sızan FETÖ/PDY mensuplarınca yapılmaya çalışılan 17-25 Aralık polis ve yargı darbesine şahit olduklarını kaydeden Uçar, şunları söyledi:

"Örgüt 40 yıllık bir zaman içerisinde askeri, güvenlik bürokrasisi, polis, yargı bütün alanlara sınavlarda yolsuzluk yapmak suretiyle militanlarını yerleştirmiş, kimliksiz ve mankurtlaştırılmış bu zümre tarafından devlet ele geçirilmeye çalışılmıştır. Yargı darbe teşebbüsünde, yargı ve emniyet içerisinde beynini kiraya vermiş değeri bir dolar olan mankurtlar, usulsüz dinleme ve teknik takip yapmak suretiyle birçok devlet sırrına vakıf olmuş ve bu belge ve bilgileri yabancı istihbarat örgütleriyle paylaşmışlardır."

İsmail Uçar, yine aynı çetenin, yargı darbesiyle yapamadığı devleti ele geçirme planını aylar öncesinden başlayan algı çalışmalarıyla belli bir kıvama getirdikten sonra, Amerika'da yaşayan örgüt liderinden aldıkları talimatla askeri darbeye kalkıştığını vurgulayarak, "Türk halkının üzerine bombalar yağdırmışlar, birçok kamu binasına girmişler, direnen sivillerin üzerine hiç acımadan ateş etmişler ve 249 vatandaşı şehit etmişlerdir. Bu kalkışmada 2 binden fazla vatandaşımızı da yaralamışlardır. Bu geceyi unutmayalım, unutturmayalım." ifadelerini kullandı.

Yargı mensuplarının da damarlarındaki asil kanın hükmünü yerine getirerek fedakarca kendini ortaya attığını, vesayetin yanında değil, demokrasinin yanında saf tuttuğunu kaydeden Uçar, "Anadolu Adliyesi olarak yeni yargı yılı içerisinde hem adaleti tecelli ettirmeye hem de bu isabetli kararları alırken hızlı davranmaya gayret edeceğiz. Zira geciken adalet adalet değildir." dedi.

Anadolu Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun ise "Hukuk devletinin bütün kurumlarıyla var olmasında ve yaşatılmasında en büyük rol hiç kuşkusuz bağımsız ve tarafsız bir yargı sisteminden geçmektedir. Bu yargı sisteminin ve mensuplarının da en önemli önceliği bu bağımsızlığı ve tarafsızlığı korumaktır." diye konuştu.

Törene, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aydın, başsavcıvekilleri, hakim ve savcılar ile çok sayıda adliye personeli katıldı.
Kaynak: AA