Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Dazkırı Belediyesi "Hoşgeldin Bebek" Projesine devam ediyor.

Dazkırı Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında, yaşamın her alanında kolaylık sağlayacak projeler üretmeye devam ediyor.

Belediye Başkanı İsmail Taylan ve meclis üyeleri, 1 Ocak 2018 tarihinden bu yana ilçe merkezinde ve köylerde bebek sahibi olan aileleri ziyaret ederek hediyelerini takdim ediyor. Ailelere, içerisinde yeni doğan bebeğin ihtiyaç duyacağı giyim, bakım ve temizlik maddelerinin yer aldığı bebek çantası hediye ediliyor.

Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında anne ve babaların mutluluğuna ortak olmak ve ufakta olsa bir katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Taylan, "İlçe merkezinde ve köylerimizde dünyaya gelen bebeklerimizin ilk günlerinde ihtiyaçlarını karşılayacak yeni doğan bebek setimizi aileleri ziyaret edip hediye ediyoruz. İlçemiz güzelleştiği gibi yeni doğan bebeklerimizle de aynı zamanda büyüyor, bebeklerimize sağlıklı bir ömür ve güzel bir gelecek diliyoruz." dedi.

- Dinar'da genç girişimcilerin önü açılıyor

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bağırkan, Dinar'da girişimci gençlerin önünü açmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bağırkan, odada yaptığı açıklamada, yakın bir zamanda girişimcilik kursunun yeniden açılacağını kaydetti.

Gençlerin alacakları girişimcilik sertifikaları ile isterlerse hibe kredilerle işlerini kurabileceklerini de dile getiren Bağırkan, şöyle konuştu:

"Dinar'da girişimci gençlerin önünü açmak ve onları ticarete kazandırmak adına çalışmalarımız hızla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun Dinar ziyaretinde önemle genç girişimciliğin üzerinde duruldu. Dinar ve çevresinde çok büyük bir ticari potansiyel var. Biz Dinar'ın yanı sıra Başmakçı, Evciler ve Dazkırı ilçelerimize de hizmet veriyoruz. Odamıza kayıtlı üyelerimize yönelikte çalışmalarımız devam ediyor. Ancak öncelikli olarak Dinar ve bölgesinde gençlerimizin ticari olarak önlerinin açılmasını istiyoruz."

- Türk ocaklarından imza günü

Türk Ocakları Dinar Şubesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yılı anısına "Kitap hayattır, oku, okut" başlıklı ücretsiz kitap imza günü düzenledi.

Kitap imza gününe, Dinarlı yazar, şairler katıldı ve Dinar Belediyesi Kültür Hizmetleri serisinden yayımlanan yeni eserlerini imzalayarak, kitapseverlere ücretsiz hediye etti.

Türk Ocakları Dinar Şube Başkanı emekli öğretmen Raif Öztürk, kitap imza günlerinin yılda bir sefer yapılacağını, böylece kitabı yeni çıkan şair ve yazarları da en iyi şekilde tanıtacaklarını söyledi.

Kaynak: AA