Adıyaman 112 Acil Çağrı Merkezi Yapımına Başlandı

Adıyaman 112 Acil Çağrı Merkezinin inşaat çalışmalarına başlandı.



Valilikten yapılan açıklamaya göre, Altınşehir Mahallesinde yapımına başlanan 112 Acil Çağrı Merkezi 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek.

Acil Çağrı Merkezi tamamlandığında kentteki her konudaki acil çağrılar 112 numarasından yapılabilecek.

Vali Nurullah Naci Kalkancı, inşaat çalışmalarına başlanan 112 Acil Çağrı Merkezi sisteminin iki temel amacı ve işlevinin olduğunu belirtti.

Bunlardan birinin acil durumlar için vatandaşların birden çok numara yerine tek bir numarayı öğrenmelerinin yeterli olması, bir diğerinin de acil yardım çağrısı alındıktan sonra ekiplerin en kısa sürede olay mahalline ulaşılabilmesi olduğunu aktaran Kalkancı, şunları kaydetti:

"İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan merkezin ihale bedeli 11 milyon 564 bin TL'dir. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü hizmet binası için mülkiyeti hazineye ait olan Adıyaman Merkez Altınşehir Mahallesinde arsa tahsisi yapılmıştır. Yapılan ihale sonucunda ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalanmış ve yer teslimi yapılmıştır. Yaklaşık 10 bin metrekare arsa üzerinde bin 300 metrekare taban inşaat alanı üzerinde bodrum kat, zemin ve iki katlı olmak üzere toplam 4 kat olarak inşa edilecek. Binanın toplam inşaatı 5 bin 390 metrekaredir."

Kaynak: AA