AB Gayriresmi Gençlik Bakanları Toplantısı

Avusturya'nın Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanlığı kapsamında gayriresmi gençlik bakanları toplantısı düzenlendi.

Başkent Viyana'daki toplantının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Avusturya Aile, Kadın ve Gençlik Bakanı Juliane Bogner-Strauss, gayriresmi bakanlar toplantısına paralel olarak düzenlenen yaklaşık 250 genç katılımcının yer aldığı diyalog platformunda gençlerin görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Strauss, 2019'dan itibaren gençler için yeni stratejilerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek daha kapsamlı bir Erasmus programının hayata geçirileceğini söyledi.

Toplantı çerçevesinde gençlerin görüşlerine başvurulduğunu ifade eden Strauss, "Eğer biz gençler için politika yapmak istiyorsak, bunu gençlerle konuşarak yapmalıyız." dedi.

- Erasmus programına 30 milyar avro bütçe

AB Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komiseri Tibor Navracsics de Erasmus programı için ayrılan bütçenin artırılmasını önerdiğini belirterek "Önümüzdeki 7 yıl için bütçenin 30 milyar avroya çıkartılması önerisinde bulunduk. Böylelikle yaklaşık 12 milyon kişi Erasmus programından faydalanabilecek. Bu şu anki bütçenin üç katı anlamına geliyor." diye konuştu.

Erasmus programının Avrupa’nın en önemli başarı hikayelerinden biri olduğunu söyleyen Navracsics, program aracılığıyla milyonlarca öğrencinin yurt dışında eğitim alma, dostluklar kurma ve farklı kültürleri tanıma şansı bulduğunu dile getirdi.

Navracsics, Erasmus programının daha da iyileştirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek bu yaz Avrupa genelinde 15 bin öğrencinin farklı ülkelere gönderildiğini, gençlerin Avrupa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görme şansı bulduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA