Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası'na Doğru

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, kentin doğa ve hava sporlarında markalaşması amacıyla 6-7 Ekim'de yapılacak "Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası" hazırlıklarının devam ettiğini kaydetti.

Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası'na Doğru
Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Tunceli'de hava sporları potansiyelinin tespit edilmesi amacıyla çalışmalar yürütülüyor.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Tunceli'de ilk kez Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası düzenleme kararı aldı. 6-7 Ekim'de yapılacak şampiyona öncesi sporcuların deneme uçuşları ve akrobasi gösterileri renkli görüntüler oluşturdu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali ve Belediye Başkan Vekili Sonel, 23-27 Mayıs'ta Tunceli'de ilk kez yapılan "Rafting Türkiye Şampiyonası"ndan sonra 6-7 Ekim'de de kentte ilk kez Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası yapılacağını kaydetti.

Şampiyonanın kent açısından önemli bir gelişme olduğunu anlatan Sonel, şöyle devam etti:

"Tunceli artık şampiyonalarla anılır oldu. Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası'nın ilimizde düzenlenmesini ilimizin tanıtımı açısından çok önemsiyoruz. Tunceli'yi su sporları, doğa sporları ve hava sporları branşlarında da markalaştırmak için çalışıyoruz. Eminim ki rafting de olduğu gibi yamaç paraşütü şampiyonasıyla da kentimiz adıyla ön plana çıkacak. Türkiye genelinden birçok sporcu gelecek ve 2 gün süreyle burada yarışacak, Tunceli'nin, Munzur'un güzelliklerini görecekler. Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na şükranlarımızı sunarız."

Kaynak: AA