'Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar' Projesi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından mayıs ayında başlatılan "Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar Projesi" İçel'de sürüyor.

Çocuk Hakları Çocuk Komitesi tarafından sürdürülen projeyle çocuklar, ders dışı zamanlarında kamuoyu duyarlılığı yaratmak amacıyla hem denizde yüzüp hemde akranlarını projeye dikkat çekmek amacıyla pankart açtı.

İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, yaptığı açıklamada, bilişim çağının getirdiği fırsatlardan başta çocuklar olmak üzere tüm yetişkinlerin günlük hayatta tanıştığını belirtti.

Yetişkinlerin işi gereği ekranlarla ve elektronik araçlarla tanışmasına karşılık çocukların internet oyunları, cep telefonu ve bilgisayarda daha çok zaman geçirdiğini bildiren Sarı, şunları kaydetti:

"Bu da çocuklarımızın bu cihazların olumsuz yan etkilerinden sağlık açısından zarar görmesine neden olmaktadır. Bu nedenle başta bakanlığımız ve diğer kurum ve kuruluşlar olmak üzere ekranla değil akranla büyüsün çocuklar projesine destek olmalıyız. Biz de bu çerçevede yazın son günlerinde çocuklarımızla böyle bir etkinlik yaptık. 33 çocuğumuzla birlikte pankart açtık, yüzdük ve çocuklarımızla yarış türü çocuk oyunları yaptık. Amacımız çocukları ekranlardan çekip çocukluğunu yaşayabileceği ortamlarda akranlarıyla birlikte eğlenmelerini sağlamaktır. Proje başladığı mayıs ayından bu yana İçel'de 2 binin üstünde çocuğumuza projeyi tanıttık."

Kaynak: AA