ATSO'dan Üyelerine 'Nefes Kredisi'

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Saim Alpaslan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerinin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere KOBİ destek "nefes" kredisi başvurularının başladığını bildirdi.

ATSO Başkanı Alpaslan, yaptığı yazılı açıklamada, Ağrı'daki KOBİ'lerin ve oda üyelerinin krediye erişimi için TOBB tarafından bankalara kaynak aktarıldığına dikkat çekti.

Üyelerin kullanımına sunulmak üzere düşük faizli kredi fonu oluşturulduğunu aktaran Alpaslan, "KOBİ Destek kredisinin daha önce olduğu gibi yüzde 85'i hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kapsamında olacak. Krediler, firmalara azami 50 bin lira 6 ay ödemesiz 18 ay vadeli ve aylık yüzde 1,85 faiz oranı ile kullandırılacak." ifadelerini kullandı.

Alpaslan, KOBİ’lerin krediye başvurmaları için öncelikle ATSO'dan "KOBİ Destek Kredi Başvurusu İçindir" ibaresini içeren faaliyet belgesini almalarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Başvuranlar, daha sonra ilgili bankaların herhangi bir şubesine talep edilen kredi evraklarıyla müracaatta bulunmaları gerekiyor. Ülkemiz son dönemde ekonomik anlamda ciddi bir sınav veriyor. Reel sektörün kur ve faiz baskısı altında önünü görmeye çalışan KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve üyelerimizin bu anlamda yaşadığı sıkıntılarının bir nebzede olsa çözüme katkıda bulunmak üzere KOBİ Destek Kredisi uygulaması hayata geçti. Burada nefes kredisinin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ve ilgili kurumlara, Ağrı halkı ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA