'Yerel Seçimlere En İyi Şekilde Hazırlanıyoruz'

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, yerel seçime doğru çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Başkan Akmeşe, gazetecilere yaptığı açıklamada, adayların belirlenmesi için AK Parti Genel Merkezi tarafından çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Adaylık süreci için takvimin henüz belli olmadığını ifade eden Akmeşe, şunları kaydetti:

"Yerel seçim çalışmalarımız sürüyor. Adaylık süreci için henüz takvim belli değil. Geçen hafta Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında il başkanları toplantısına katıldık. Orada da bu konular konuşuldu. AK Partili olmayan belediyelerde adaylar daha önce açıklanacak. Benim tahminime göre ekim ayının sonu yada kasım ayının başında Edirne merkez ve ilçelerinde adaylarımız belli olur. Bu süreçte AK Parti Genel Merkezi il ve ilçelerinde çalışmalarını sürdürüyor. Hem halkla buluşulup birebir çalışmalar hem de anket çalışmaları yapılıyor. Ekim ayının sonu gibi de adaylarımız belli olur. Yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanıp başarılı olmak istiyoruz."

Bir gazetecinin AK Parti Edirne Gençlik Kolları Başkanlığı görevine İstanbul'dan bir kişinin atanacağı yönündeki sorusunu ise Akmeşe, "İstanbul'dan gelip burada Gençlik Kolları Başkanlığı yapacak biri olmaz. Yanlış bir bilgi. Öyle bir şey olmaz. Bizim genç kardeşlerimiz içerisinde bu görevi iyi şekilde yapacak kardeşlerimiz var. Biz en iyisini bulmaya çalışıyoruz. Tahmin ediyorum 1 hafta içinde belli olur." şeklinde cevapladı.

Kaynak: AA