Torun Cinayetinde 3 Sanığa Ömür Boyu Hapis Cezası

Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletindeki Ludwigshafen şehrinde, iş adamı İsmail Torun’u 2017 Ocak ayında öldüren 3 kişi ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Torun Cinayetinde 3 Sanığa Ömür Boyu Hapis Cezası
Frankenthal Asliye Mahkemesi, İsmail Torun’un öldürülmesinde yer alan Hüseyin Tahtasakal (39) ve Ramazan Gökalp (50) ile 44 yaşındaki Yasemin Taze’ye ömür boyu hapis cezası verildiği açıklandı. Karar sonrası İHA’ya açıklamada bulunan İsmail Torun’un eşi Fatma Torun ve oğlu Eyüp Torun, karadan duyduklarını memnuniyeti dile getirdiler. Eyüp Torun, "Almanya’da alabilecekleri en yüksek cezayı aldılar. Alman adaletinin tecelli etmesinden dolayı sevinçliyiz. Lakin bu canilere 5 bin yıl da verseler bu bizi rahatlatmaya yetmez" şeklinde konuştu.

38 duruşmanın hepsinde yer alarak davayı yakından takip eden Rheinland-Pfalz Türk-Alman İş verenler Derneği Başkanı Ender Önder ise savcının talebi doğrulusunda hakimin karar vermesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Davanın başından sonuna kadar derneğin kurucularından olan iş adamı İsmail Torun’un ailesi ile yakından ilgilendiklerine de vurgu yapan Önder, adaletin yerini bulduğu için mutlu olduklarını kaydetti.

3 Ocak 2017 Salı günü kaçırılan iş adamı Torun’un kendi telefonundan arkadaşlarını aratarak fidye için 1 milyon Euro istedikleri öğrenildi. Çevresinde sevilen ve yardımsever iş adamı olarak tanınan İsmail Torun’un bu isteğinin sadece belli arkadaş çevresi için yapmasının dikkat çekici olduğu vurgulandı. Samsunlu iş adamı İsmail Torun, kendisinin Berlin’de kelepir bir arsa bulduğunu ve acilen 1 Milyon Euro gerekli olduğunu arkadaşlarına bildirdiğini ve bu isteğinden şüphelenmediklerini dile getiren işveren arkadaşları, paranın toplanmasının 5 Ocak 2017 Perşembe akşamına kadar sürdüğü ve bu süre içerisinde kendisi ile sık sık telefonla irtibatta kalındığını kaydettiler.

Arkadaşlarıyla yaptığı telefon görüşmesi perşembe akşamı paranın teslim edilmesiyle sona eriyor. Son telefon konuşmasında, Berlin’de noterde olduğunu ve imza atılması için paranın Mannheim şehrinin Neckarau semtindeki adreste bulunan bir bayana teslim edilmesini isteyen iş adamı İsmail Torun’un bu isteğinin yerine getirilmesiyle irtibat kopuyor. 975 bin Euro tutarındaki parayı iş arkadaşı bir çantaya koyarak istenilen yerdeki yabancı uyruklu olduğu düşünülen bayana teslim ediliyor.

Perşembe akşamı irtibatın kopmasının ardından kendisine ulaşamayan iş arkadaşları, polise müracaat ediyor. Talihsiz iş adamının arkadaşları, polis tarafından 6 Ocak 2017 Cuma günü saat 09.55 sularında Ludwigshafen yakınlarındaki Bad Dürkheim kasabasında ormanlık alanda cesedini bulmasıyla kaçırılma olayı acı son ile noktalanıyor.
Kaynak: İHA