Ordu'da 'Hanımeli İle Çikolata Yerel Tatlarla Buluşuyor' Projesi

Ünye Belediyesi tarafından hazırlanan ve DOKA tarafından onaylanan, "Hanımeli ile Çikolata Yerel Tatlarla Buluşuyor" projesi sona erdi.

Ünye Girişimci İş Kadınları Derneğinin destek verdiği proje, tamamlandı.

İki ay süren eğitime katılan 30 ev hanımına Ünye Belediyesi Konukevi'nde düzenlenen programla sertifikaları verildi.

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, projenin kadın girişimci sayısını arttırma, aynı zamanda fındık ürününü değerlendirme anlamında önemli olduğunu söyledi.

Güney, "Çikolata, piyasada ticari hacmi çok yüksek olan, ekonomik olarak ciddi meblağlara ulaşmış bir ürün. Böyle bir ürünün en önemli hammaddesi fındık ve bunu biz üretiyoruz. İşte denklem burada karşımıza çıkıyor. Bu noktada Hanımeli ile Çikolata Yerel Tatlarla Buluşuyor Projesi çok anlamlı ve yerinde bir proje." diye konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, kursta öğrenilenlerin uygulamaya geçmesi gerektiğini belirterek, "Bir projeyi yürütmek gerek. Kursa katılmakla kalmasın. Mutlaka içinizden girişimciler çıksın. Kefelihan'ın ihalesi yapıldı. Orası biter bitmez hanım kardeşlerimize bu yaptıkları ürünleri satışla alakalı bir alan oluşturmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

DOKA Genel Sekreter Vekili Onur Adıgüzel, ekonomiye katma değer sağlanması ve kadın girişimciliği anlamında bu projeyi çok önemsediklerini söyledi.

Projeyle fındığı katma değerli hale getirdiklerini belirten Adıgüzel, "Fındığı katma değerli hale getirmek için daha çok çikolata üretimi ile ve butik çikolata üretimini yerel tatlarla buluşturduk. Kursiyerlerimizi kutluyorum, sabırla devam ettiler, zevkle projeye katıldılar, katkı sundular." dedi.

Ünye Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Selma Hasdemir, derneğin bu projenin Ünye'ye yeni istihdam alanları ve girişimciler kazandırdığını ifade etti.

Eğitim alan kadınlar çikolata yapımını yerel tatlarla birleştirmeyi de öğrenirken, ilçe protokolüne vişneli, pekmezli, erik ekşili yerel tatlarla buluşturulan çikolatalar ikram edildi.

Kaynak: AA