'Karasu Islah' Projesinde Sona Gelindi

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, "Karasu Islah" projesinin birinci ve ikinci kısmının tamamlandığını, üçüncü kısmının da bitme aşamasına geldiğini söyledi.

Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muş'ta 2008 yılında başlatılan proje çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca olası taşkın zararlarını önlemek amacıyla başlatılan proje kapsamında bugüne kadar 40 kilometrelik mesafenin ıslahının yapıldığını anlatan Şimşek, "Bugüne kadar nehrin üzerinde 8 köprü yapıldı. Projenin birinci ve ikinci kısmı tamamlandı, üçüncü kısmı da bitme aşamasında." dedi.

Muş Ovası'nın tümünü su taşkınlarından koruyacaklarının altını çizen Şimşek, şunları kaydetti:

"Karasu Islahı Projesi ile Muş Ovası sulamasının ana tahliye kanalını oluşturmayı, drenajını sağlamayı ve ovada meydana gelen taşkınların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Ayrıca nehir boyunca sağ ve sol sahilde 6 metre genişliğinde stabilize servis yolu ve ortalama 4 kilometre aralıklarla birer köprü gelecek şekilde ilave köprü yapılmakta. 119 kilometre uzunluğunda olan Karasu Nehri 60 kilometreye düşürülecek."

Şantiye Şefi Lezgin Dinçer de şu anda 2 ekip, 25 kamyon, 3 dozer ve 119 personelle çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Kaynak: AA