'Gençler El Ele Okuyor, Gelecek Güzelleşiyor' Projesi

Ordu'da düzenlenen proje kapsamında, gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırılması amaçlanıyor Vali Yardımcısı Turgut Subaşı: 'Daha çok kitap okumalıyız ve kitap alışkanlığı edinmemiz gerekli'.

'Gençler El Ele Okuyor, Gelecek Güzelleşiyor' Projesi
ORDU (AA ) - Ordu'nun Ünye ilçesinde "Gençler El Ele Okuyor Gelecek Güzelleşiyor" projesi tanıtıldı.

Ünye El Ele Derneği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünce desteklenen proje için Ünye Çakırbey Konferans Salonu'nda tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, burada yaptığı konuşmada, kişi başına kitap okuma oranının arttırılması halinde sorunların aşılacağını belirterek, kendini ifade edebilen, okuduğunu anlayabilen insanlar için çocukların mutlaka okutulması gerektiğini vurguladı.

Bu konu hakkında öz eleştiri yapılması gerektiğine işaret eden Subaşı, şöyle konuştu:

"Dünyadaki kitap sayılarına baktığımızda Türkiye'nin durumu istenilen seviyelerde değil ve bunu da öz eleştiri olarak ortaya koymak zorundayız. Ortalama kişi başına düşen kitap sayısı 8,14, kitap okuma süremiz bir dakika ve ihtiyaç listemizde kitap okuma ihtiyacı 235'inci sıradadır. Toplum olarak televizyon karşısında zaman harcama oranımız 6 saat, internette zaman geçirme oranımız 3 saat ama kitap okuma oranımız bir dakikadır. Daha çok kitap okumalıyız ve kitap alışkanlığı edinmemiz gerekli."

İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş ise projeyle sadece okuma üzerine değil, okuduğunu anlama konusunda da çalışma yapacaklarını belirtti.

- 200 öğrenciye ödül verilecek

Ünye El Ele Derneği Başkanı Adem Atik de bazı bağımlılıklar nedeniyle gençlerin boş zamanlarını amaçsız şeylere harcadıklarına işaret etti.

Gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için onlara okuma imkanı sunacakları projeye başladıklarını vurgulayan Atik, "Bu proje kapsamında 200 öğrencimizin ödülleri olacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ilçelerde oluşturduğu komisyonlar tarafından dereceye giren öğrencilerimiz belirlenecek. Yarı dönemin bitiminde de bu okunan kitapların özetleri çıkartılacak. Dereceye giren 200 öğrenciye de bu ödülleri vermek üzere bir araya geleceğiz." diye konuştu.

Proje kapsamında toplanan kitaplar, programın sonunda öğrencilere dağıtılmak üzere Ünye, Altınordu, Fatsa, Çaybaşı ve İkizce İlçe Milli Eğitim müdürlerine verildi.

Kaynak: AA