Biga Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu Sona Erdi

Troya yılı kapsamında düzenlenen Biga Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu sona erdi.

Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, kapanış töreninde yaptığı konuşmada, çok yakın zamanda Troya Müzesi'nin halka açılacağını söyledi.

Dokuz, 80 milyon lira harcanarak yapılan müzenin ülke turizmine çok önemli bir katma değer sağlayacağını dile getirerek, "Troya'nın gerek Japonya, Kore, Çin, Endonezya gibi ülkelerde gerekse Batı'da Amerika gibi ülkelerde müthiş bir karşılığı var. Bunun da sebebi, Homeros'un meşhur İlyada destanını küçük yaşlardan itibaren çocuklara öğretiyor olmalarıdır." ifadelerini kullandı.

Sempozyum Koordinatörü Ekrem Yılmaz ise, Biga Kaymakamlığı tarafından organize edilen sempozyumda sanatçıların özgün çalışmalarını Biga'ya kazandırdığını bildirdi.

Yılmaz, 3'er metre yüksekliğindeki mermer heykellerin Biga'nın parklarını, meydanlarını süsleyeceğini anlatarak, "Heykellerimiz, Biga'ya yerli ve yabancı turistlerin gelmesini Biga'nın yurt dışında tanıtılmasına katkı sağlayacaktır. Yabancı ülkelerde gerçekleştirilen sempozyumlara kıyasla oldukça başarılı, imkanları ve çalışma şartları bakımından üst düzey bir sempozyum olduğunu belirtmek isterim." diye konuştu.

Kaynak: AA