Yalova'da Yeşil Alana İlkokul Yapılmasına Tepki

Yalova Platformu Sözcüsü Hakim Menteş, "Mevcut meteoroloji sahası yeşil haliyle korunmalıdır. Bu sadece yaşanacak deprem için değil şehir merkezinin yeşil görünümün korunması ve yaşatılması için de önemli bir ihtiyaçtır." dedi.

Yalova'da Yeşil Alana İlkokul Yapılmasına Tepki
Yalova Platformu üyeleri tarafından eski Yalova Meteoroloji Müdürlüğü alanında Atatürk ilkokulu için ek bina inşa edilmesine yönelik yapılan çalışmalara tepki gösterdi.

Bölgedeki yeşil alanın korunmasını isteyen platform üyeleri, Süleymanbey Mahallesi'ndeki eski Yalova Meteoloji Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Platform Sözcüsü Hakim Menteş, grup adına yaptığı açıklamada, meteoroloji alanının hiçbir bahaneyle yapılaşmaya açılmaması gerektiğini söyledi.

İtirazlara rağmen ihale aşamasına gelindiğini kaydeden Menteş, "Söz konusu yeşil alan mevcut haliyle korunmalıdır. Beklenen Marmara depreminde Süleymanbey Mahallesi içinde halkın toplama alanı olarak kullanabileceği sayılı yerlerden birisidir Meteoroloji alanı. Konunun uzmanı kurum ve kişilerin hazırladığı raporlarda Marmara Denizi'nde oluşabilecek bir depremin 5-6 metre yüksekliğinde dalgalar yaratacağı belirtilmiştir. Bu büyüklükteki dalgaların daha okul tahliye edilmeden bölgeye ulaşmasıyla ilkokul çağındaki çocuklara verebileceği zararları düşünmek bile bu alanın uygun bir yer olmadığı için yeterli bir sebeptir." diye konuştu.

Menteş, söz konusu arsanın dava sürecinde olduğuna işaret ederek süreç tamamlanmadan hiçbir işlem yapılamayacağını da sözlerine ekledi.

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

Kaynak: AA