Türkiye Ve Özbekistan Arasında İş Birliği Görüşmeleri

Türkiye ve Özbekistan İçişleri bakanlıkları arasında yapılan anlaşmanın ardından oluşturulan Koordinasyon Çalışma Grubu, ilk toplantısını gerçekleştirdi Toplantıda terörizm, yasa dışı göç ile insan kaçakçılığı, organize suç ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede iş birliği konuları ele alındı.

Türkiye ve Özbekistan içişleri bakanlıkları arasında yapılan anlaşmanın ardından oluşturulan Koordinasyon Çalışma Grubu, ilk toplantısını gerçekleştirdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Özbekistan İçişleri Birinci Bakan Yardımcısı Tümgeneral Davron Abitovich Nazarmukhamedov başkanlığındaki heyet, Türkiye'de çeşitli temaslarda bulundu.

Özbek heyetinin Ankara'da gerçekleştirdiği görüşmeler çerçevesinde, iki ülke İçişleri Bakanlıkları arasında kurulan Koordinasyon Çalışma Grubu'nun da ilk toplantısı yapıldı.

Türkiye İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ile Tümgeneral Nazarmukhamedov başkanlıklarındaki toplantıda, terörizm, yasadışı göç ile insan kaçakçılığı, organize suç ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede iş birliği konuları ele alındı.

Öte yandan Özbekistan İçişleri Bakanlığı heyeti ülkedeki temasları kapsamında Ankara ve İstanbul'daki emniyet birimlerinin faaliyetleri hakkında bilgi alma fırsatı buldu.

Özbekistan ve Türkiye içişleri bakanlıkları arasında bir süre önce terör, aşırıcılık, yasa dışı göç, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı, örgütlü suç ve ekonomik suçlarla mücadeleye ilişkin iş birliğini öngören anlaşma imzalanmıştı.

Kaynak: AA