Şehit Çocukları Galatasaray Maçını İzleyecek

Bingöl'de yaşayan bazı şehit çocukları ile devlet korumasındaki çocuklar, Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen "Spor ile Hayata Gülümse" projesi kapsamında Galatasaray-BŞB Erzurumspor maçını izlemek üzere İstanbul'a gidecek.

Proje kapsamında Bingöl'den İstanbul'a gidecek olan 12-18 yaş aralığındaki 14 erkek çocuk ve aileleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan'ı makamında ziyaret etti.

Bir süre çocuklarla sohbet eden Arıkan, çocukların ilk olarak İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret edeceklerini, daha sonra 28 Eylül'de oynanacak olan Galatasaray - BŞB Erzurumspor maçını tribünden izleyeceklerini belirtti.

Arıkan, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızca hayata geçirilen Spor İle Hayata Gülümse Projesi ile vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin çocukları ile Çocuk Evleri ve Koordinasyon Merkezinde yaşayan gençlerin, sosyalleşebilmeleri, sportif faaliyetlerle zararlı alışkanlıklardan korunmaları ve spor yoluyla duygusal açıdan desteklenebilmeleri amaçlanmaktadır. Bu projeden faydalanacak olan gençlerimize bu imkanı sağladıkları için Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımıza teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA