Öğrencilerin Okul Hayali Gerçek Oldu

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Uzungazi köyünde yapımı tamamlanan 8 derslik ilk ve ortaokul binası düzenlenen törenle hizmete girdi Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman: 'Yaklaşık 150 öğrencimiz burada eğitim görecek. Köy halkımızdan öğrencilerimize iyi bir ev sahipliği yapmalarını istiyoruz'

Öğrencilerin Okul Hayali Gerçek Oldu
Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Uzungazi köyünde ikamet edip çevre köylerdeki okullarda öğrenim gören öğrenciler, köylerinde okuma imkanına kavuştu.

Sarıkamış'ta yatılı olarak öğrenim gören Şehit Halit, Kazantaş ve Boğakale köyü öğrencileri Uzungazi köyünde açılan okulda öğrenim görecek.

Uzungazi köyünde tamamlanan 8 derslik İlk/Ortaokul binası düzenlenen törenle hizmete alındı.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, her geçen gün eğitime daha fazla katkı sunmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Karaman, Uzungazi köyünde hizmete giren ilk ve ortaokulun, güzergahta bulunan üç köyün öğrencilerinin merkeze gelme sıkıntısını çözdüğünü hatırlatarak, "Yaklaşık 150 öğrencimiz burada eğitim görecek. Köy halkımızdan öğrencilerimize iyi bir ev sahipliği yapmalarını istiyoruz. Öğretmenlerimizi sizlere emanet ediyoruz. Öğretmenlerimizi ne kadar benimser, ne kadar iş birliği içerisinde olursanız öğrencilerimiz de o kadar derslerinde başarılı olur." dedi.

Bugün en uzak noktalara kadar devletin bütün imkanlarını seferber ettiklerin belirten Kaymakam Karaman, şunları kaydetti:

"Sizlerden isteğim öğretmenlere ve okula sahip çıkmanızdır. Öğrencilerimizin de gözlerinden okuyacağını görüyoruz. Öğrencilerimizden beklentimiz ise derslerine sıkı sıkı çalışmaları ve öğretmenlerinin sözünü dinlemeleridir. Bu vesileyle Uzungazi İlk ve Ortaokulu binamızın yapımında emeği geçen tüm kurumlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Köy muhtarımıza ve azalarına köy halkına bu süreçteki desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Okulumuzun bölge köylerimizin, ilçemizin ve ilimizin eğitimine büyük katkı sunacağını temenni ediyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza da başarılar diliyorum."

- "Gelecekte ülkemizi onlara emanet edeceğiz"

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da çocukların böyle güzel bir okulda eğitim görmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Çocuklarımıza hayırlı, uğurlu olsun. Güzel, başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum. Gelecekte ülkemizi onlara emanet edeceğiz. Öğretmen arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Köyümüze de hayırlı olsun." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ise eğitime güzel binaların katkı sağladığını ancak kalitenin öğretmen ve aileden geldiğini vurgulayarak, "Eğitim anne karnında başlıyor. Eğer bizler aile olarak çocuklarımıza eğitim yolunda rehberlik yaparsak, öğretmenlerle birlikte hareket edersek, daha başarılı, daha eğitimli, başarılı öğrenciler yetiştiririz." dedi.

Sekizinci sınıf öğrencilerinden Damla Daşdemir, yeni okul yapılmasının kendileri için çok iyi olduğunu anlatarak, "İlçe merkezinde yatılı okuduğumuz için aile özlemi çekiyorduk. Şimdi ailemizin yanındayız. Okul yapıldığı için çok mutluyum. Artık aile özlemi çekmeden daha iyi ders çalışacağım. Hedefim matematik öğretmeni olmak." ifadesini kullandı.

Köy muhtarı Hüseyin Aksu, okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Öğrencilerin şiir okumasından sonra protokol üyelerinin kurdeleyi kesmesiyle okul hizmete açıldı. Açılışa, kurum amirleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Kaynak: AA