Milli Eğitim Müdürü Cırıt, Muhtarlarla Görüştü

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, muhtarlarla bir araya geldi.



İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Milli Eğitim Müdürü Cırıt, Edirne Lala Şahinpaşa İlk ve Ortaokulunu ziyaret etti.

Okul girişinde nöbetçi öğrenciyle sohbet eden Cırıt, nöbetçi öğrenci tarafından okul ziyaretçi defterine kaydedildi.

Cırıt, ziyareti sırasında, taşımalı eğitim kapsamında okulda eğitim gören öğrencilerin ikamet ettikleri köylerin muhtarları ile bir araya geldi.

Her çocuğun eşit şartlar altında eğitim almasının önemine vurgu yapan Cırıt, taşımalı eğitim sisteminin, öğrenci sayısı düşmüş yerleşim yerlerindeki öğrencileri en yakın taşıma merkezi okula ulaştırarak, akranları ile eşit şartlarda eğitim almasını sağlayan bir sistem olduğunu anlattı.

Öğrencilerin taşıma merkezi okula taşınmasında birinci önceliğin güvenlik olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Cırıt, bu kapsamda gerekli tüm tedbirlerin ilgili mevzuat çerçevesinde alındığını, öğrencileri taşıyan servis araçlarının ve servis şoförlerinin ilgili kurumlar tarafından düzenli bir şekilde denetlendiğini aktardı.

Cırıt, muhtarlardan, taşımalı eğitim kapsamında köylerinden öğrenci taşıyan araçları gözlemlemelerini isteyerek, herhangi bir aksaklık durumunda, tespit ettikleri aksaklıkları taşımalı eğitim merkezi okul yöneticilerine ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğüne iletmelerinin önemine dikkati çekti.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, muhtarlarla görüşmesinin ardından okulda görevli öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim öğretime ilişkin sohbet gerçekleştirdi.

Kaynak: AA