Merzifon'da Organ Bağışı Anlatıldı

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi’nde organ bağışının önemi konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi.

Hastanenin konferans salonunda düzenlenen seminerde, organ nakli, beyin ölümü, hangi organların naklinin yapıldığı, organ naklinde bulunabilecekler, bağışlanan organların kimlere nakledileceği ve organ bağışında bulunmak isteyenlerin başvuruda bulunabileceği yerler anlatıldı.

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi Başhekimi Selçuk Sezikli, gazetecilere yaptığı açıklamada, organ bağışının hastaların hayatını kurtarma adına önem taşıdığını belirtti.

Organ bağışının toplumsal bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Başhekim Sezikli, şunları kaydetti:

"Organ bağışı konusuna toplum olarak hassasiyet göstermeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız. Bu konuda duyarlı davranmak hepimizin toplumsal sorumluluğudur. Ben bu çalışmalar sürecinde emeği geçen ve yoğun gayreti olan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu organ bağışı ve organ naklini artırmak adına yapılan çalışmalar, bundan sonraki süreçte artarak inşallah devam edecektir. Ben herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum."

Seminerin sonunda hastane bahçesinde konuşlandırılan organ bağışı aracında organ bağışının önemi vatandaşlara anlatılarak, broşürler dağıtıldı.

Kaynak: AA