KTÜ, Yerli Sanayinin Gelişmesinde Görev Üstlenecek

KTÜ tarafından ÜniversiteSanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında başvurusu yapılan 'Binek ve Hafif Ticari Araçlar İçin Vulkollan (NDI) Malzemesinden Amortisör Üst Bağlantı Takozu Tasarım ve Üretimi' projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Karadeniz Teknik Üniversitesinin (KTÜ) Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında başvurusu yapılan "Binek ve Hafif Ticari Araçlar İçin Vulkollan (NDI) Malzemesinden Amortisör Üst Bağlantı Takozu Tasarım ve Üretimi" projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu.

KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulundan yapılan yazılı açıklamada, KTÜ'nün Trabzon sınırlarını aşarak ulusal çapta önemli bir üniversite-sanayi işbirliği çalışmasına başladığı belirtildi.

KTÜ'nün üniversite-sanayi işbirliği alanındaki başarısına işaret edilen açıklamada, "KTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Prof. Dr. Ümit Alver ile Doktor Öğretim Üyesi Mustafa Aslan'dan oluşan akademik ekip ile Samsun'da faaliyet gösteren FKK firması arasında başlayan ikili işbirlikleri sonucunda TÜBİTAK destekli 1511 (Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı) projesi kabul edildi." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, kabul edilen proje hakkında şunlar kaydedildi:

"Proje kapsamında arabalarda kullanılan amortisörün şaseye bağlandığı darbe sönümleyen parçayı çelik yerine plastik esaslı kompozit malzemeden yapacaklar. Milli araçların üretiminde kullanılacak olan parçalarının üretimini içeren proje ile KTÜ, yerli sanayinin gelişmesinde önemli bir görev üstlenecektir."

Kaynak: AA