İYİ Parti'nin 'İyilik Kervanı Yollarda' Projesi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu, "İYİ Parti mahalli seçimlere tek başına ve çok iddialı bir şekilde hazırlanan bir partidir." dedi.

İYİ Parti'nin 'İyilik Kervanı Yollarda' Projesi


Nuhoğlu, Bartın'da bir restoranda gazetecilere yaptığı açıklamada, "İyilik Kervanı Yollarda" projesi kapsamında kente geldiklerini söyledi.

11 ay önce kurulan partilerinin, kuruluşundan 7 ay sonra seçimlere katıldığını anlatan Nuhoğlu, "Ülkedeki sıkıntılı süreçte halkın neler yaşadığını görmek, teşkilatlarımızın sorunlarını, ihtiyaçlarını yerinde tespit edebilmek, mahalli seçimleri gözden geçirebilmek için 'İyilik Kervanı Yollarda' projesini hazırladık ve yollara çıktık. 12 ekip olarak ülkeyi dolaşıyoruz." dedi.

Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde her yörede en çok oyu alabilecek, seçim kazanabilecek adayları tespit etmek için yollara düştüklerini dile getiren Nuhoğlu, "Çalışmalarımız kapsamında halkın da görüşlerini almaya çalışacağız. Bu iyi adaylarla da genel seçimlerde aldığımız oyun çok üzerinde oy alacağımızı bekliyoruz ve o doğrultuda da hazırlıklarımızı yapıyoruz." diye konuştu.

Nuhoğlu, bir gazetecinin partilerinin yerel seçimlerde ittifaka katılıp katılmayacağı yönündeki sorusuna ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Gündemimizde ittifak yoktur. Sahaya çıkma sebebimiz de budur, tek başımıza hazırlanıyoruz. Zaten ittifak olabilmesi için yasal düzenleme gerekiyor. Genel seçimlerdeki ittifak o seçimlere özel olarak çıkartılmış ittifaktır, burada uygulanma ihtimali de imkanı da yoktur. Bir yasal düzenleme yapılırsa şayet elbette o zaman o düzenlemeye bakılır, Türkiye şartlarında ne gerekiyorsa o zaman karar verilir. İYİ Parti mahalli seçimlere tek başına ve çok iddialı bir şekilde hazırlanan bir partidir."

Kaynak: AA