Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesinin Kurulum Çalışmaları

Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Genç, 2019-2020 Akademik yılından itibaren fakülteye öğrenci alacaklarını söyledi.

Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keşap ilçesine kurulması kararlaştırılan okul binasının yapımının devam ettiğini belirtti.

Zeminle birlikte 4 kat olarak inşa edilen binanın toplam 7 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını aktaran Genç, ilk öğrenci kabulünün de 2019-2020 Akademik yılında gerçekleştirileceğini aktardı.

Fakültede gastronomi alanına büyük önem verileceğini bu yönde de büyük hedeflerinin olduğunu aktaran Genç, şöyle konuştu:

"Gastronomi alanında çok iddialı olmayı hedefleyen bir fakülte olmak istiyoruz. Türk ve dünya mutfağından önemli lezzetlerle turizm fakültesi inanıyorum ki, Keşap ilçemiz, Giresun ve bölgemizde örnek bir fakülte olacak. Bu alanda önemli mezunlarımız olacak."

Genç, fakültede öğrencilere verilecek eğitim programı düzenlemelerinin sürdüğünü ve öğrencilere çift ana dal imkanını sunacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA