Bakan Ersoy Açıklaması 'Türkiye'nin Değerleri Tayland'da Tanıtılacak'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türkiye bir turizm ve güzellikler ülkesi. Ülkemize gelen bir misafir yılın 12 ayı boyunca farklı bölgelerde farklı turistik deneyimler yaşama imkanına sahip. Türkiye kültürel miras varlıkları, doğal güzellikleri ve yüzyıllar boyunca ürettiği zengin kültürleriyle evrensel kültüre katkı sağlayan bir ülke. Niyet bildirgesi tüm bu değerlerin Tayland’da tanıtılması açısından önemli fırsatlar sunmaktadır" dedi.

Bakan Ersoy Açıklaması 'Türkiye'nin Değerleri Tayland'da Tanıtılacak'
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Tayland Kültür Bakanı Vira Rojpojchanarat’ın katılımı ile Türkiye-Tayland Karşılıklı Kültür Yılı Niyet Bildirgesi imza töreni ve ortak resim sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde düzenlenen programa çok sayıda yerli ve yabancı konuk katıldı.

Programda konuşan Bakan Ersoy, imzalanan iyi niyet bildirgesiyle kültür ve sanatın her alanında karşılıklı etkinlikler gerçekleştirerek, iki ülke arasında siyasi ve ekonomik ilişkilere katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.

İkili ilişkilerin ve işbirliğinin gerek kültür, gerekse turizm alanında güçlenmesini temenni ettiğini kaydeden Ersoy, "Türkiye bir turizm ve güzellikler ülkesi. Ülkemize gelen bir misafir yılın 12 ayı boyunca farklı bölgelerde farklı turistik deneyimler yaşama imkanına sahip. Türkiye kültürel miras varlıkları, doğal güzellikleri ve yüzyıllar boyunca ürettiği zengin kültürleriyle evrensel kültüre katkı sağlayan bir ülke. Niyet bildirgesi tüm bu değerlerin Tayland’da tanıtılması açısından önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu manada bildirgenin iki ülke açısından güzel sonuçlar getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Rojpojchanarat ise programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Taylan ve Türkiye’nin diplomatik ilişkilerini 1958 yılında tesis ettiğini anımsayan Rojpojchanarat, "Karşılıklı ilişkilerimiz 2015 yılındaki stratejik ortaklık anlaşmasıyla beraber daha da üst seviyeye çıktı. Bütün bunların yanında Türkiye ve Tayland birçok ortak platformda bulunmaya devam etti. 2017 yılında Tayland’dan Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısı 31 bin olurken, aynı yılda Türkiye’den Tayland’ı ziyaret eden turist sayısı 70-75 bin arasında değişti. Ben inanıyorum ki Türkiye Kültür Yılı ilan edilen bu yıl da bu rakamlar çok daha artacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından iki bakan bildirgeye imza atarak, resim sergisinin açılış kurdelesi kesildi. Bakan Ersoy ve Bakan Rojpojchanarat daha sonra sergiyi gezdi. Bakan Ersoy’un akşam da Tayland Kültür Gecesi’ne katılması bekleniliyor.
Kaynak: İHA