AK Partili Ünal, Kahramanmaraş Günleri'ne Katıldı

Ankara’da Kahramanmaraş Günleri’nin açılışına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ’’Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli’nin arasında yapılacak görüşmelerden sonra bu konuda gerekli açıklamalar hem sözcü düzeyinde hem de diğer düzeyde yapılır’’ dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Atatürk Kültür Merkezi’nde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Kahramanmaraş Günleri’ne katıldı.

Ünal, açılış öncesi yaptığı konuşmada tanıtım günlerinin özellikle Kahramanmaraş dışında yaşayan Kahramanmaraşlılar için ayrı bir anlamı olduğunu kaydederek, ’’Özellikle Ankara’da yaşayan Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz böyle bir günde Kahramanmaraş’ın Ankara’ya gelmesinden, kültürüyle, tarihiyle, yöresel özellikleriyle burada bulunmasından büyük bir mutluluk duyuyorlar ve adeta 3 gün boyunca bayram ediyorlar. Geçtiğimiz iki tanıtım gününde bunu gördük’’ ifadelerini kullandı.

’’Tanıtım günlerinde sıla gurbete geliyor’’ diyen Ünal, ’’Anadolu’da yaşayanlar doğdukları ile ayrı bir bağlılık duyarlar, ayrı bir aidiyet hissederler. Ama bu duygu Kahramanmaraş’ta daha da yoğun hissedilir. Nereye giderse gitsin Maraş dışında her yer ona gurbettir. Bizim sılamız Kahramanmaraş, gurbetimiz Kahramanmaraş dışındaki her yer. Tanıtım günlerinde sıla gurbete geliyor. Sıla gurbete gelince gurbetteki Kahramanmaraşlı kardeşlerimiz bir başka seviniyorlar. Amerika’da psikopatolojinin artmasıyla ilgili yapılan araştırmalara dair iki makale okudum. İlginç verileri var. Psikopatolojinin artmasında temel üç tane faktör belirlenmiş. Üç temel faktörden birisi ailenin birey üzerindeki etkisinin azalması. Ebeveynlerin çocuklara kendi değerlerini aktaramıyor olması. İkinci faktör inançların birey üzerindeki etkisinin kaybolması. Üçüncü faktör de bireydeki düzen fikrinin kaybolmaya başlaması. O yüzden ısrarla diyoruz ki bizim kalbimizde muhafaza etmemiz gereken en temel duygu iyilik ve merhamet duygusu. İyilik ve merhamet duygusunu besleyense bizim aidiyetimiz. Yabancılaşmış, sılasını kaybetmiş insan olmak istemiyoruz. Dolayısıyla bu tanıtım günleri bu anlamda çok önemli’’ şeklinde konuştu.

Açılış sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ünal, MHP ile AK Parti’nin ittifakına ilişkin soru üzerine, ’’Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli’nin arasında yapılacak görüşmelerden sonra bu konuda gerekli açıklamalar hem sözcü düzeyinde hem de diğer düzeyde yapılır. Şu anda bu konularla ilgili gündemde konuşulan konular dışında herhangi bir şey söylemek doğru olmaz. Çünkü bu konular genel başkanların görüşmelerinden sonra oturup konuşacağımız hususlar. Öncesinde bizlerin bağlayıcı şeyler söylemesi doğru olmaz’’ ifadelerini kullandı.

Ünal, MHP’nin af teklifinin nasıl değerlendirileceği sorusuna ise, ’’Bu konuda hem Cumhurbaşkanımız kendi görüşlerini açıkladı hem de parti sözcümüz bu konuda gerekli açıklamaları yaptı. AK Parti’nin bu konudaki görüşü belli ama tekrardan önümüzdeki süreçte Meclise geldikten sonra grup başkan vekilleri düzeyinde ya da genel başkan düzeyinde bir görüşme gerçekleşir mi bunu zaman gösterecek’’ yanıtını verdi.
Kaynak: İHA