Vali Toprak, Akademik Personelle Bir Araya Geldi

Vali Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Üniversitesi'nde görevli akademik personellerle bir araya geldi.

Çölemerik Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen programda konuşan Toprak, üniversitelerin sadece dersliklerde öğretim görevlilerinin ders verdiği yerlerin olmadığını söyledi.

Üniversitelerin bulundukları il ve ilçelerde toplumla, esnafla, yerine göre sanayi, yerine göre teknolojik üretim yapan yerlerle irtibat halinde olan, bulundukları bölgenin toplumunu daha ileriye taşıyan, daha yükselten lokomotif görevi gören kurumlar olduğuna vurgu yapan Toprak, şunları kaydetti:

"Hakkari Üniversitemiz de bu manada son birkaç yıldır ciddi bir atılım içerisinde. Bir önceki etapta yarım kalan inşaatlara hızlı bir şekilde başlandı. Üniversite tanıtımı anlamında da büyük çabaları oldu. Gerek yurt içi gerek yurt dışı İran, Irak, Azerbaycan ülkelerinden üniversitemize katılım olmasını kadroların ve öğrencilerin artması manasında ciddi çaba sarf edilmiş. Tabi bunlar hepsi beraber olan çalışmalar. Talep olmadan maalesef biz istediğimiz kadar bina yapalım, istediğimiz kadar konuşalım istediğimiz noktaya gelemeyiz. Buradaki hocalarımıza büyük görev düşüyor. Siz buralara gönül vermiş akademisyenlersiniz. Öğrencilerin yetiştirilmesi ve ülkelerine birer iyi birey olması manasında kendinizi bu işe adadığınızdan ben eminim. Çünkü başka türlü bu meslekler yapılamaz."

Öğretmen, akademisyen ve doktorluk mesleğinin önemine değinen Toprak, eğitimcilerin iyi birer rol model olması gerektiğine vurgu yaparak, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Programın ardından Toprak, beraberindeki Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ve diğer protokol üyeleri ile Çölemerik Yüksekokulu bahçesini gezdi.

Kaynak: AA