Tarsus'ta İçmesuyu Yatırımları Devam Ediyor

İçel Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, su sorunu yaşanan Tarsus ilçesine bağlı Karayayla Mahallesi’nde sağlıklı ve kesintisiz su temini çalışmalarının tamamladığını, Kozoluk Mahallesi’nde yürütülen çalışmalarında ise kısa sürede tamamlanacağını bildirdi.

Tarsus'ta İçmesuyu Yatırımları Devam Ediyor
MESKİ’den yapılan açıklamaya göre, içmesuyu sorununun çözümü için Camilimanda Mahallesi’nde bulunan biriktirme deposundan Karayayla Mahallesi mevcut deposuna kadar olan terfi hattının tamamı mevcut yol kenarına çekilerek yenilenmesi gerçekleştirildi.

Çalışmalar kapsamında muhtelif çaplarda 2 bin 546 metre içmesuyu şebeke hattı döşenerek Karayayla ve Muratlı mahallelerinin içmesuyu sorunu tamamen çözümlendi.

Tarsus’un diğer bir mahallesi olan Kozoluk Mahallesi’ndeki içmesuyu sorunun çözümü için ise 2017 yılı içerisinde yeraltı suyu araştırılması amacı ile bir adet sondaj kuyusu açılarak su elde edilirken, sondaj kuyusunun mevcut tesise entegre edilmesi için yürütülen içmesuyu çalışmaları kapsamında muhtelif çaplarda bin 311 metre terfi hattı ve terfi binası yapımı tamamlanmak üzeredir.

Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Kozoluk Mahallesi’nin içmesuyu sorunu tamamen çözülmüş olacak.
Kaynak: İHA