Rektör Coşkun, Üniversitedeki Çalışmaları Anlattı

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, üniversitedeki çalışmaları değerlendirdi.

Coşkun, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, 2018 yılında öğrenci sayısının 31 bin 370 olduğunu, ek yerleştirmelerle bu rakımın 33 bin olmasının beklendiğini söyledi.

Bilimsel araştırma projelerine önem verdiklerini ifade eden Coşkun, bu yıl gerçekleşen proje sayısının 92 olduğu aktardı.

Coşkun, fiziki mekan çalışmalarına değinerek, şunları kaydetti:

"Güre Yerleşkesi gelişim alanı içerisinde bulunan ve yerleşke planında spor komplekslerinin konuşlandırıldığı özel mülkiyete ait alanın kamulaştırılması tamamlandı. Üniversitemize ait parsel, vakıftan bedelsiz devraldığımız parsellerle birleştirilerek buraya Spor Bilimleri Fakültesi konumlandırıldı."

Fakültenin yapım işi ihalesinin tamamlandığını belirten Coşkun, toplam kapalı alanı 7 bin 990 metrekare olan binanın 2019 yılı sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını ifade etti.

Cevdet Coşkun, 350 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılmak üzere tahsis edilen 100 bin metrekarelik taşınmazın 20 bin 360 metrekarelik kısmının Tıp Fakültesi Morfoloji Binası, Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yapılmak üzere üniversiteye tahsis edildiğini anımsattı.

Söz konusu binaların avan projelerinin üniversite tarafından hazırlatılarak Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığına gönderildiğini kaydeden Coşkun, TOKİ ile GRÜ arasında imzalanan protokol kapsamında binaların inşa edileceğini söyledi.

Prof. Dr. Coşkun, Diş Hekimliği Fakültesinin Bulancak ilçesine konumlandırılacağı bilgisini vererek, "İhtiyaç duyulan fiziki alanla ilgili olarak kat irtifakı niteliği, üniversite olan alana sahip taşınmaz Bulancak Belediyesi tarafından üniversitemize tahsis edildi. Yapım işiyle ilgili protokol hazırlıkları da devam ediyor." diye konuştu.

Espiye ilçesine konumlandırılması planlanan Denizcilik Fakültesi için ihtiyaç duyulan fiziki alanla ilgili olarak 21 bin 449 metrekare taşınmazın Espiye Belediyesi ve Milli Emlak Müdürlüğünce GRÜ'ye tahsis edildiğini dile getiren Coşkun, yapım işiyle ilgili protokol hazırlıklarının devam ettiğini aktardı.

Coşkun, Giresun Üniversitesi Teknokent için Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 10 dönüm yer tahsis edildiğini belirterek, "OSB'de teknokent kurulması birçok açıdan avantajlı. Zannediyorum ki bir kaç ay içerisinde teknokent kurulmuş olacaktır." diye konuştu.

Turizm Fakültesi inşaatının ise 2018 yılında tamamlanmasının planlandığını dile getiren Coşkun, İslami İlimler Fakültesi inşaatının ise 2019 yılı yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından talep edildiğini aktardı.

Coşkun, Hafif Silah Sistemleri Teknikerliği programının Türkiye üniversitelerinde bir ilk olacağına işaret ederek, gelecek yıl bu programın faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA