Kırklareli'nden Kısa Kısa

İş adamı Fikret Tunel, Süper Amatör Ligde mücadele eden Evrenspor'a bağışta bulundu.

Evrensekiz Belediye Başkanı Mustafa Nalbant ile kulüp yöneticileri de beldenin Gündoğu Mahallesi'nde esnaflık yapan Tunel'e plaket takdim etti.

Tunel, gençlerin spor ile ilgilenmelerinin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarının kendisini mutlu ettiğini belirterek, beldemizin takımı Evrenspor'a desteğinin süreceğini söyledi.

Evrensekiz Belediye Başkanı Mustafa Nalbant da, yaptığı bağış dolayısıyla Tunel'e teşekkür etti.

- Nefes kredisi başvuruları başladı

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Cebelli "Nefes Kredisi" başvurularının başladığını bildirdi.

Cebelli, gazetecilere yaptığı açıklamada, kredi kullanmak isteyen firmaların ilgili bankalara başvurulabileceğini belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) imzaladığı protokol ve Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla oluşturulan kredinin esnafları bir nebze rahatlatacağını ifade eden Cebelli, şöyle konuştu:

"31 Ağustos'ta TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ile Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak, Nefes Kredisi için protokol imzalamışlardı. O protokol çerçevesinde 6 ay sadece faiz ödemeli, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli, toplam 18 ay vadeli olacak. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı aylık yüzde 1,85 olarak belirlendi. İnanıyorum ki kurumlar arası güç birliğinin sonucu olan bu kredi ile firmalarımız nefes alacaktır."

- İtfaiye Haftası

Lüleburgaz Belediye İtfaiye Müdürlüğü'ne İtfaiye Haftası kapsamında ziyaretler başladı.

Özel bir kolejin öğretmen ve öğrencileri, itfaiye müdürlüğünü gezerek bilgi aldı.

İtfaiye Müdürü Ceyhun Akgöl, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İtfaiyenin vatandaşların can ve mal güvenliği için çalıştığını ifade den Akgöl, yangınların yanı sıra kazalarda da vatandaşların kurtarılmasında itfaiyenin önemli rol oynadığını belirtti.

Akgöl, ülkede hiçbir afetin yaşanmaması temennisinde bulundu.

Kaynak: AA