KBÜ'nün Başarısı

Karabük Üniversitesi'nin (KBÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından İngilizce hazırlık okulunun Dış Değerlendirme Programı'na alınan 10 pilot üniversite arasında ODTÜ, Sabancı, Boğaziçi, Bilkent gibi üniversitelerle birlikte yer aldığı bildirildi.

KBÜ'den yapılan açıklamada, Türkiye'de İngilizce öğretiminde en başarılı üniversiteler arasında yer alan KBÜ'nün, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın üniversitelerde İngilizce öğretiminde kaliteyi artırmaya yönelik sürdürdüğü çalışmalarda etkin rol oynamaya devam ettiği belirtildi.

KBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'nun yeni bir pilot çalışmaya dahil edilerek, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Dış Değerlendirme Programı'na alındığı aktarılan açıklamada, yükseköğretim kurumları tarafından verilen İngilizce hazırlık eğitiminin kalitesini artırmak amacıyla 2015 yılından bu yana YÖK ve British Council iş birliğinde çeşitli çalışmalar yapıldığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2015 yılında yapılan ilk çalışma sonunda İngilizce dil eğitimi konusunda yükseköğretim kurumları arasında farklılıklar bulunduğu ortaya çıkmıştı. 2017 yılında yürütülen ikinci çalışmada ise 5 farklı bölgeden 5 pilot üniversite seçilerek 'İngilizce Eğitiminde Kalite Programı' yürütülmeye başlandı. Karabük Üniversitesi de bu 5 üniversite arasında yer aldı. Söz konusu çalışmanın sonuçlarını görüşmek üzere 2018 yılının şubat ayında YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın başkanlığında yapılan toplantıda KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da yer almıştı. Bugün gelinen noktada ise Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 10 pilot üniversitenin İngilizce hazırlık okulunun Dış Değerlendirme Programı'na alınmasına karar verildi. 10 pilot üniversite içinde Karabük Üniversitesi ile birlikte ODTÜ, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Bezm-i Alem Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü bulunuyor. Dış Değerlendirme Programı ile ilgili 2 Ekim'de Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığında bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Söz konusu toplantıya 10 pilot üniversitenin hazırlık okulu müdürleri katılacak."

Kaynak: AA