GÜNDEM ÖZETİ / 27 Eylül 2018

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurul görüşmeleri için bulunduğu New York'ta Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından düzenlenen etkinliğe katılacak, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ile görüşecek.

- Erdoğan, New York programını tamamladıktan sonra devlet ziyareti için gideceği Almanya'da STK temsilcileriyle bir araya gelecek.

(New York/Berlin)

2- Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay, İstanbul Airshow 2018 Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı’nın açılışına katılacak.

(İstanbul/11.00)

3- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Meclis Başkanlık Divanı toplantısına katılacak.

(TBMM/15.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde "EDUCCON 2018 Eğitim Konferansı"na katılacak.

(Ankara/09.30)

2- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00)

3- CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

(Ankara/12.00)

EKONOMİ

1- Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, AA Enerji Masası'nın konuğu olacak.

(İstanbul/11.00)

2- TÜİK, temmuz ayı katı yakıtlar istatistikleri ile eylül ayı ekonomik güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile üçlü görüşme gerçekleştirecek, ikili görüşmeler yapacak ve temas gruplarının toplantılarına katılacak.

(New York)

2- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 9. Azerbaycan-Rusya Bölgesel Forumu'na katılacak, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelecek.

(Bakü)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 sanığın yargılandığı "çatı davası"nın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 469 sanıklı davaya Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda bulunan ÖKK'yi ele geçirme teşebbüsüyle ilgili 68 sanığın yargılandığı davaya Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 50'si tutuklu, 15'i firari 90 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Kocaeli/09.00)

KÜLTÜR SANAT

1- 25. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında "Orhan Kemal Sineması ve Kayıp Senaryoları" konulu söyleşi düzenlenecek, Sevgi Korteji yürüyüşü yapılacak.

(Adana/16.00-18.30)

2- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının repertuvarı ve yeni sezon çalışmaları, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenecek basın toplantısında açıklanacak.

(İstanbul/11.00)

3- Elektroakustik tarzlarıyla öne çıkan Niyaz, Jerome Delapierre ile ortaya koydukları "The Fourth Light Project" ile Zorlu PSM'de sahne alacak.

(İstanbul/20.30)

4- Türkiye çapında sinema öğrencilerinin daha kaliteli filmler yapmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen "Geleceğin Sineması"nın kazananları Salt Galata'da törenle açıklanacak.

(İstanbul/20.30)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Valiliği, esnafı, AK Parti İl Başkanlığını, Olimpik Yüzme Havuzu Spor Kompleksi'ni, Şehzadeler Gençlik Merkezi'ni ve Saruhanlı Belediyesini ziyaret edecek.

(Manisa/12.30/13.00/14.00/14.45/15.30/17.00)

2- UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak ülkeyi Nyon'daki merkezinde gerçekleştirilecek toplantı sonrası açıklayacak.

- Aday ülkeler Türkiye ve Almanya'nın sunumlarının ardından UEFA İcra Kurulu tarafından yapılacak oylamayla turnuvanın ev sahibi duyurulacak.

(Nyon/14.00/15.45)

3- Dünya Judo Şampiyonası Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de karma takımlar müsabakalarıyla sona erecek.

4- Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. tur 7 maçla tamamlanacak.

- Spor Toto Süper Lig ekibi Antalyaspor, deplasmanda Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Karadeniz Ereğli Belediyespor ile karşılaşacak.

(Zonguldak/13.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA