Bingöl'de Üst Ve Altyapı Çalışmaları

Bingöl Belediyesi tarafından devam eden altyapı ve üstyapı çalışmaları kapsamında doğalgazdan bozulan yollar onarılırken, İnalı Mahallesi kaldırıma, yeni imar alanları da yollara kavuştu.

Bingöl'de Üst Ve Altyapı Çalışmaları
Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, 8 mahallede altyapı ve üstyapı çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Doğalgazdan bozulan yolların yanı sıra kaldırım ve yol çalışmalarının planlı bir şekilde sürdürüldüğü aktarılan açıklamada, “Çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen kaldırım ve kilitli parke taşı döşeme çalışmaları şehrin muhtelif bölgelerinde tüm hızıyla sürüyor. Bahçelievler Mahallesi’ndeki altyapı yenileme çalışması tamamlandı. Zemin doldurma işlemi tamamlandıktan sonra asfalt çalışması yapıldı. Mirzan Mahallesi’nde yeni imara açılan alanlarda yollar kilitli parke taşıyla döşendi. Kaldırım çalışmaları ve doğalgazdan bozulan yolların onarımı devam ediyor. Yine Kültür, Recep Tayyip Erdoğan, Selahaddin-i Eyyübi mahallelerinde doğalgaz çalışmalarından dolayı tahrip edilen yollar onarılıyor. Yeni Mahalle’deki altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor. İnalı Mahallesi’nde imara yeni açılan yollarda başlatılan çalışmalar kısa sürede tamamlandı. Yollar kilitli parke taşıyla döşendi, kaldırımlar yapıldı. Yine İnalı Mahallesi’nde anayol ağındaki kaldırım çalışmaları devam ediyor” denildi.

Bingöl’e yeni bir çehre kazandırma yolundaki çalışmaların hız kesmeden devam ettiği kaydedilen açıklamada;"Altyapı ve üstyapı çalışmaları kapsamında son dört yılda hummalı bir çalışma yürütüldü. Daha önce kaldırım bulunmayan mahallelerimizde kaldırımlar inşa edildi, altyapı sıkıntısı olan bölgelerde kanalizasyon çalışmaları yürütüldü. İmara yeni açılan yollarımız hızlı bir şekilde yapıldı, mezarlık duvarları ve yolları yenilendi. Kentin muhtelif bölgelerinde panoramik çit, istinat duvarları, engelli iz yolları yapıldı. Doğalgazla birlikte bozulan yollar planlı bir şekilde onarılmaya devam ediyor. İlimizin altyapı ve üstyapısına 70 Milyon TL yatırım yaptık. Planlı bir şekilde sürdüğümüz çalışmalarla ilimize yeni bir çehre kazandırmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız devam ederken bizlere her türlü kolaylığı sağlayan, sabırlı bir şekilde çalışmaların tamamlanması bekleyen ve desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz”ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA