Bekçilerin Soygun Senaryosu Tutmadı

Denizli’de çalıştıkları fabrikadan soygun süsü vererek 40 bin TL değerinde kablo çalan 2 bekçi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Olay 20 Eylül’de Pamukkale ilçesi Pınarkent Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, görevi devralmak için çalıştığı tekstil fabrikasına gelen gündüz bekçisi Nazmi T. (43) iddiaya göre, gece bekçisi Şakir A.’yı (50) kulübede elleri ve ayakları iple bağlı, ağzı da bantla kapatılmış halde bulunca durumu jandarmaya ihbar edip yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler olayla ilgili Şakir A.’nın ifadesine başvurdu. Şakir A.’nın, ifadesinde gece geç saatlerde tanımadığı 2 kişinin fabrikaya geldiğini ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra bantla ağzını kapattıklarını ve fabrikadan hırsızlık yaptıklarını söylediği iddia edildi.

Olay yerinden incelemelerde bulunan ekipler fabrikadan 40 bin TL değerinde içi bakır olan kablolarının çalındığını belirledi. Ardından durumu şüpheli bulan ve gece bekçilerinin çelişkili ifadeler vermesi üzerine kuşkulanan ekipler soruşturmayı derinleştirince gerçek ortay çıktı. Kabloların çalındığı bölgede bekçilerin parmak izine rastlayan ekipler Şakir A. ve Nazmi T.’yi tekrar sorguya aldı. Şahıslar ikinci sorgularında olayı itiraf ederek fabrikayı kendilerinin soyduğunu söyledi.



İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslar tutuklanırken, çalınan kabloları ne yaptıkları konusunda ise bir bilgiye ulaşılamadı.
Kaynak: İHA