AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Küçükkuyu'da

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Küçükkuyu ilçesinde balıkçılık ve tarımla uğraşan vatandaşlara yönelik yapılan binanın açılışını gerçekleştirdi.

Küçükkuyu Balıkçı Barınağı içindeki binanın açılışında konuşan Turan, Küçükkuyu Gümrük Kapısı'na değindi.

Turan, gümrük kapısının 4-5 ay önce açıldığını anımsatarak, "Bu süre içinde 13 bin misafirin buraya geldiğini gördük. Bu çok kıymetli bir iş. Küçükkuyu'ya zaten yazın tatil için gelen hemşehrilerimizin esnafa katkı sağladığını biliyoruz ama ilave 13 bin kişinin gelmesi çok kıymetli bir iş. Avrupalıların buraya gelmesini istiyoruz. Troya, Assos, Kazdağları, kısaca her şey burada." ifadelerini kullandı.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ da binanın sağlayacağı kolaylıklar hakkında bilgi vererek, Çanakkale'de 8 bin 300 balıkçının olduğunu ve bunların 6 bin 300'ünün vize yaptırdığını anlattı.

Karadağ, Çanakkale'nin Muğla'dan sonra 671 kilometre ile en uzun sahil şeridine sahip olduğunu dile getirerek,"Açılışı yapılan bina ile balıkçılar, çiftçiler birçok işlemi artık Ayvacık veya Edremit'e gitmeden bu binada yapabilecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından idari binanın açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA