Yenişehir'de Okul Ve Kütüphane Açılışı

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde yapımı tamamlanan Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Fatma Göztepe İlçe Halk Kütüphanesi törenle açıldı.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Fatma Göztepe İlçe Halk Kütüphanesinin açılışları düzenlenen törenle yapıldı.

TBMM Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa'da gerçekleştirdikleri yatırımların birer birer açılışlarını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'de son 16 yılda çok büyük değişim, gelişim ve yeniliklerin olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "Yeni petrol, yeraltı kaynakları, yeni gelirler bulunmadı bu dönemde. Ya ne yapıldı? Akılcı ve tutarlı bir yaklaşımla insan kaynaklarına dönüldü." dedi.

Çavuşoğlu, eğitimde 50 kişilik sınıfların 30 kişiye düşürüldüğünü, hastane, hızlı tren, savunma sanayi alanları başta olmak üzere yaptıkları hizmetlerin anlatmakla bitmeyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu millete hizmet etme aşkının tezahürüdür. Milletini seven, vatanına aşık olununca yapılıyor bunlar. Eğer biz gerçekten önümüzdeki dönem bilgiyle, teknolojiyle donatabilir, yeni bir ufuk ortaya koyarsak 21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacaktır. 82 milyonluk nüfusumuzun yaş ortalaması 30. Bu zenginlik, petrol, yeraltı zenginliklerinden daha önemli. Aynı hedefe kilitlenirsek, daha fazla çalışırsak, didinirsek, emin olun bundan sonra gelecek nesiller daha mutlu, huzurlu ve müreffeh yaşayacaktır."

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ve Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de okulun hayırlı olmasını diledi.

Çavuşoğlu ve beraberindekiler daha sonra Yenişehir Belediyesinin hayırsever iş adamı Mehmet Göztepe'nin katkılarıyla yapımını gerçekleştirdiği kütüphane binasının açılış törenine katıldı.
Kaynak: AA