ODAK, Bahçe İlçesinde Doğa Yürüyüşü Düzenledi

Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ODAK) tarafından Bahçe ilçesinde, Gökçedağ zirvesine doğa yürüyüşü düzenlendi.



ODAK Başkanı ve Türkiye Dağcılık Federasyonu yönetim kurulu üyesi Muhammet Doğan, yaptığı açıklamada, 2003 yılında kurulan derneğin bu tür gezilerle ilin doğal güzelliklerini spor yaparak tanıtmak ve doğa tutkunlarının bu güzelliklere erişmesine imkan sağlamak istediğini belirtti.

Bahçe ilçesinin eşsiz doğa manzaralarına sahip olduğunu ifade eden Doğan, DOĞAKA'ın desteği, Bahçe Kaymakamlığı ve Orman Su İşleri Şubesinin çalışmalarıyla, doğada tabelalarla yürüyüş parkuru oluşturulduğunu aktardı.

ODAK üyelerinin 8 kilometrelik parkurda doğa manzaraları eşliğinde yürüyüş yaptığını dile getiren Doğan, "Yürüyüşe başlamadan önce ilçedeki Kocaçınarın gölgesinde kahvaltı yaptık. İlçedeki rüzgar gülleri ve çamlık alanları geçerek Gökçedağ zirvesine ulaştık. Burada bulunan pınarın başında öyle yemeği yiyerek etkinliğimizi sonlandırdık." dedi.

Doğan, Osmaniye'nin yüzde 50 ormanlık alana sahip olduğunu, bu alanlarda çok sayıda yürüyüş alanları oluşturulabileceğini söyledi.

Kentteki, Karaçay Vadisi ve Çona Kanyonu'nun doğal sit alanı yapılmasını arzuladıklarını ifade eden Doğan, "Doğal hayatı bozmadan parkurlar oluşturabilir ve kent turizmine büyük katkı sunabiliriz. Doğa turizmi potansiyelinin ivedilikle canlandırılması gerekiyor. Karaçay Vadisi ve Çona Kanyonu eşsiz güzellikleri barındırıyor. Buralara sahip çıkarak turizme kazandırmamız gerekiyor. Zira sahip çıkılmayan doğal güzelliklerimiz tahrip oluyor." ifadelerini kulandı.

Kaynak: AA