GÜNCELLEME 2- Sanatçı Yakup Yavru Hayatını Kaybetti

Adana'da düzenlenen 25. Uluslararası Adana Film Festivali'ne katılan Yavru, geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi Başhekim Ali Uçurucu: 'Bize geldiğinde kalbi durmuştu, solunumu yoktu. Nöbetçi doktorlarımız 3035 dakika müdahale etti. Fakat hiçbir uyarıya, müdahaleye cevap vermedi' Adana Film Festivali Direktörü İsmail Dikilitaş: 'Sinema emek ödüllerinden birisini de kendisi alacaktı ama vefat dolayısıyla etkinlik düzenlenmeyecek'BAŞHEKİM VE BELEDİYE BAŞKANI İLE RÖPORTAJ EKLENDİ

Adana'ya, 25. Uluslararası Adana Film Festivali etkinliklerine katılmak için gelen oyuncu Yakup Yavru, 66 yaşında hayatını kaybetti.

Festival kapsamında dün gece gerçekleştirilen "Onur Ödülleri" törenine katılan Yavru, daha sonra konakladığı otele gitti. Burada rahatsızlanan Yavru, kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Kalp krizi geçirdiği tespit edilen Yavru, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

- "Daha önce de kalp rahatsızlıkları varmış"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hastaneye gelerek, Yakup Yavru'nun ölümüyle ilgili yetkililerden bilgi aldı, sanatçının oğluyla da telefonla görüştü.

Sözlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, film festivalin amacının sinemaya ve sinemacılara hizmet, hürmet etmek ve destek vermek olduğunu belirterek "Yakup Yavru, Allah rahmet eylesin, 25. yılımızda Emek Ödülü almak üzere davet ettiğimiz sanatçılarımızdan biriydi. Az önce oğluyla da görüştüm. Daha önce de kalp rahatsızlıkları varmış. Hakk'ın rahmetine kavuştu, zgünüz." diye konuştu.

Oyuncuyla akşam aynı masada oturduklarını dile getiren Sözlü, "Mutluydu. Adana'yı seviyor sinemacılarımız ama hayatın hakikati böyle bir şey. Yakup Yavru'ya Allah'tan rahmet diliyoruz, yakınlarına, sinemacılarımıza, sanat camiasına başsağlığı diliyoruz." ifadesini kullandı.

- "Hiçbir uyarıya, müdahaleye cevap vermedi"

Özel Adana Hastanesi Başhekimi Ali Uçurucu, Yakup Yavru'nun 05.30 civarında kalp krizi nedeniyle hastaneye geldiğini anlattı.

112 Acil Servis ekiplerinin sanatçıya 10-15 dakika müdahalede bulunduğunu belirten Uçurucu, "Büyük ihtimal daha önce de kalp rahatsızlığı varmış. Bize geldiğinde kalbi durmuştu, solunumu yoktu. Nöbetçi doktorlarımız 30-35 dakika müdahale etti. Fakat hiçbir uyarıya, müdahaleye cevap vermedi. Allah rahmet eylesin. Gereken yapıldı." diye konuştu.

- Cenaze Amasya'ya gönderilecek

Adana Film Festivali Direktörü İsmail Dikilitaş da Yakup Yavru'nun 25. Yıl Emek Ödülü almak üzere kente geldiğini söyledi.

Yakup Yavru'nun dün gece düzenlenen "Onur Ödülleri" töreninin ardından otelde arkadaşlarıyla sohbet ettiğini, saat 05.00 sıralarında bir anda rahatsızlandığını aktaran Dikilitaş, hemen ambulansın çağrıldığını öğrendiğini dile getirdi.

Otele gelen sağlık personelinin Yavru'yu hayata döndürmek için uğraştığını vurgulayan Dikilitaş, "Hastaneye taşınmış. Hastanede de kalp masajı ve gerekli müdahale yapılmış ama maalesef kurtarılamamış." dedi.

Dikilitaş, Yavru için bugün Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda tören düzenleneceğini, daha sonra da cenazenin Amasya'ya gönderileceğini söyledi.

Sanatçının hayatını kaybetmesinin festival açısından üzücü, Yavru açısından da bir sinema ve sanat ortamında vefat etmiş olmanın değerli bir durum olduğunu belirten Dikilitaş, "Bu akşam düzenlenecek etkinlikte Yakup Yavru'ya 25. Yıl Emek Ödülü verilecekti. Sinema emek ödüllerinden birisini de kendisi alacaktı ama vefat dolayısıyla etkinlik düzenlenmeyecek." diye konuştu.

Dikilitaş, Yavru'nun hayatını kaybetmesi nedeniyle bu akşamki 25. Yıl Gala Gecesi'nin ve Ziynet Sali konserinin iptal edildiğini, diğer söyleşi programlarının devam edeceğini kaydetti.

Yakup Yavru, festivalde 25. yıla özel olarak verilen emek ödülünü, oyuncular Hasan Yıldız, Dündar Aydınlı, Yılmaz Terzioğlu, Necdet Kökeş, Yavuz Karataş, Salih Eskicioğlu, Oktay Yavuz, Coşkun Göğen, Sönmez Yıkılmaz, İhsan Gedik, Çetin Başaran, Cevdet Arıkan, Ali Güney, Resul Biçer, Mustafa Dik, Mehmet Yüksel, Zülfikar Öner, Ertan Güntav, Burhan Kocataş, Engin Aksu ile set amiri Yusuf Özel, ışık şefi Metin Devrim ve film makinistleri Bahri Kırmızıay ve Sabri Şenevi ile birlikte alacaktı.
Kaynak: AA