Ereğli'den Kısa Kısa

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından içme suyu inşaatı ve güneş enerjisi sistemi işi yapım ihalesi gerçekleştirileceği bildirildi.

Ereğli Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığının Asarlı köyü içme suyu tesisi yapımı ve güneş enerjisi sistemi işi yapım ihalesinin 1 Ekim'de kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, ihaleye girecek firmaların tekliflerini ihale saatine kadar Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığına teslim edebileceği ve işin süresininse yer teslimi tarihinden itibaren 45 iş günü olduğu kaydedildi.

- ETSO Başkanı Keleş'ten ziyaret

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Arslan Keleş'in, OYAK Otomotiv ve Lojistik Grup Başkanı Cem Aysel'i ziyaret ettiği bildirildi.

ETSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Keleş'in ilçedeki gemi acentelerinin sorunları ve Erdemir limanının durumuna ilişkin değerlendirmede bulunduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Keleş, şunları kaydetti:

"Toplantımız çok verimli geçti. Mevcut limanımızda sadece bazı ürünlerin hem ithalatına, hem de ihracatına izin veriliyor. Limanın kapasitesi büyütülüp, ihtisas gümrüğü kurulduğu takdirde ürün çeşitliliği artacak ve Ereğlimizde iş hacmi büyüyecektir. Sayın Aysel bu konulara çok sıcak yaklaştı. ETSO yönetimi olarak bizler de çalışmalara başlayacağız."

Kaynak: AA