Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu'da, Atatürk Parkı yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu.

Atatürk Meydanı'nda bulunan ve geçtiğimiz yıl Çorlu Belediyesi tarafından peyzaj düzenlemeleri yapılmak üzere tadilata alınan Atatürk Parkı, tamamlanan çalışmaların ardından yeniden hizmete girdi.

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaptığı açıklamada, peyzaj düzenlemesi kapsamında dekoratif parke taşların kullanılması, çiçeklerin ekilmesi, süs havuzu yerleştirilmesi ve muhtelif noktalara bank konulması ile farklı bir görünüme kavuşan Atatürk Parkı'nın, ayrıca içerisinde çocukların gönüllerince eğlenebileceği geniş bir oyun alanını da barındırdığını söyledi.

Park içerisinde yapımı tamamlanan, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından işletilmeye başlanan Atatürk Parkı'nın halka kaliteli hizmet sunacağını ifade eden Sarıkurt, konseptin daha önce ilçe yapılarak hizmete sunulan Kitap Kafe ve Tenis Kafe gibi olduğunu belirtti.

Sarıkurt, amaçlarının vatandaşın güzel vakit geçirebileceği temiz ve nezih ortamlar yaratmak olduğunu kaydederek, ''Vatandaşlarımıza kaliteli ve uygun fiyatlı hizmet vermeye devam ediyoruz. Burada, makul fiyatlı soğuk ve sıcak içeceklerin yanı sıra, tatlı ve tuzlu yiyecek seçenekleriyle de hizmet vermeye başladık. Atatürk Parkımız, her gün 10.00 ila 24.00 saatlerinde hizmet veriyor.'' dedi.

- Kent Konseyi genel kurulu toplandı

Çorlu Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Atatürk Kent Enstitüsü'nde gerçekleştirilen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını ve geçen süreç içerisinde yapılan faaliyetlerin sunumunu içeren konuşmayı Çorlu Kent Konseyi Başkanı İlhan Kurt yaptı.

Toplantıda Çorlu Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Canan Naciye Yurdseven, Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca ve Gençlik Meclisi Başkanı Onurcan Kaynak, meclislerinin yaptığı çalışmalar ve planlanan çeşitli projeler hakkında bilgiler aktardı.

Toplantıya katılan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise Çorlu Belediyesi tarafından hazırlanan projeler ve yürütülen çalışmalar hakkında Çorlu Kent Konseyi üyelerine bilgiler aktardı.

- Başkan Sarıkurt, Cem Vakfı aşure programına katıldı

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Cem Vakfı Çorlu Şubesi tarafından Kırklar Cemevi’nde düzenlenen Muharrem Ayı Aşure ve Kurban programına katıldı.

Cem Vakfı Çorlu Şubesi tarafından Kırklar Cemevi’nde muharrem ayı nedeniyle düzenlenen programda Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı Muzaffer Birdal, günün anlam ve önemine istinaden bir konuşma gerçekleştirirken, Cem Vakfı Çorlu Şubesi Kırklar Cemevi Dedesi İbrahim Bayar da aş duası yaptı.

Program, pişirilen aş ve aşurelerin programına katılanlara ikramı ile sona ererken, katılımcılar vakıf yararına kurulan kermesi ziyaret ederek alışveriş yaptılar.

Programa, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Hülya Perin ve Erdoğan Demirci, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA