'Çıkış Yolu Ticari Ahlakın Tüm Sektörlere Egemen Olmasında'

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, ekonomik saldırılara karşı çıkış yolunun ticari ahlakın tüm sektörlerde egemen olmasından geçtiğini söyledi.

Milletvekili Tin, Denizli Ticaret Borsası'nı (DTB) ziyaret ederek DTB Başkanı İbrahim Tefenlili ile görüştü, sonrasında meclis toplantısına katıldı.

Meclis üyelerinden tarım sektörünün taleplerini dinleyen Şahin Tin, tarım kesiminin hükümet olarak büyük önem verdikleri sektörlerin başında geldiğini belirtti.

Tarımsal üretimi, milli üretim anlayışının temel taşı gördüklerini dile getiren Tin, şunları söyledi:

"Yıllarca darbelerle yönettikleri ülkemizi 15 Temmuz'da mağlup edemeyince ekonomi üzerinden siyasi yollara başvurup yeni saldırı metotları deniyorlar. Türkiye'yi döviz kuru ve gece yarısı operasyonlarıyla, ekonomik saldırılarla cezalandırmak istiyorlar. Ancak milletimiz artık dönen oyunların farkında. Bu ve benzeri saldırılara karşı milli bir duruş sergileyerek daha duyarlı yaklaşıyor. Bu noktada finans kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Üretim çarklarını döndürmek zorundayız. Finans kuruluşlarımız zorluk değil kolaylık sağlamak durumunda. Her şeye rağmen üretim konusunda, yatırım konusunda son sürat çalışmalarımızı devam ettirmeliyiz. Özellikle ithalat ve ihracatla işi olmayan tüm firmalarımızın acilen ticaretlerinde Türk lirasına geçmeleri büyük önem taşıyor."

Krizi kendi lehine fırsata çevirme derdinde olanların Türkiye'ye en büyük ihaneti yaptıklarına işaret eden Tin, "Fırsatçıların yaptığı ölçüsüz zamlar devletimizin dikkatinden kaçmıyor ve gereği yapılıyor. Milletin desteği olmadan bu süreçler atlatılamaz. Millet olarak bu saldırılara karşı milli bir rol üstlenmek durumundayız. Üretici, satıcı ve tüketici olarak ticaretin tüm unsurları bu noktada birbirlerinin hakkına riayet etmek durumundadır. Kimse fırsatçılık yapmamalıdır. Şunu özellikle vurguluyorum, ekonomik saldırılara karşı çıkış yolu ticari ahlakın tüm sektörlerde egemen olmasından geçiyor." dedi.

Zor günlerden çıkışın dışa bağımlılığın azaltılmasıyla mümkün olacağını vurgulayan Tin, "AK Parti hükümetleri döneminde bugüne kadar Denizli'mize 1,6 milyar liralık tarımsal destek verdik. Bazı tarım ürünlerine özel desteklemeler yapıyoruz. Çiftçimize mazot desteği sunuyoruz. Toprağımızı alın teriyle bereketlendiren çiftçilerimize tam destek veriyoruz, tarıma dayalı sanayi üretimini teşvik ediyoruz. Üreten, bu ülkenin ekonomisine katma değer sağlayan herkesi desteklemeyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA