Bilim insanları en zararlı uyku pozisyonunu açıkladı!

Bilim insanları, yüz üstü uyumanın çeşitli sağlık problemlerine yol açtığını belirledi. Yapılan araştırmaya göre; yüz üstü uyumak sırt, boyun ağrısı ve eklemlerde karıncalanmaya yol açıyor. Ayrıca, mide üzerinde uyumak nefes almayı da güçleştiriyor.

Bilim insanları en zararlı uyku pozisyonunu açıkladı!
Bilim insanları en zararlı uyku pozisyonunu açıkladı!
American Mayo Clinic'ten uzmanların yaptığı araştırmaya göre, yüz üstü uyumak sırt, boyun ağrısı ve eklemlerde karıncalanmaya yol açıyor. Ayrıca, mide üzerinde uyumanın da nefes almayı zorlaştırdığı belirtildi. Özellikle hamile kadınların yüz üstü uyumamaları konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, yüz üstü pozisyonun kan akışını zorlaştırdığını belirtti.

'KARNINIZIN ALTINA YASTIK KOYUN' ÖNERİSİ

Sputnik News'ta yer alan habere göre; uzmanlar, yüz üstü pozisyonda uyurken omurganın zarar görmemesi için karın bölgesinin altına bir yastık koyulması ve sert bir yatakta yatılması önerisinde bulunuyor. Uzmanlar ayrıca, omurganın sağlığı için boynun rahatça hareket edebileceği pozisyonlarda uyunması gerektiğini vurguluyor.

YETERSİZ UYKU ALZHEIMER YAPABİLİR!

ABD'li bilim insanları tarafından yapılan bir diğer araştırmada ise, yetersiz gece uykusu ve Alzheimer hastalığı arasında bağlantı olduğu ortaya çıkarıldı. Uykusuzluk çeken insanlarda var olan 'amiloid plak birikiminin' diğer insanlara göre neredeyse üç kat daha fazla olduğu belirtildi.