AK Parti Malatya Milletvekili Kahtalı Açıklaması

'Haberde belge diye adlandırdıkları kağıt, partimizin antetli bir kağıdı olmadığı gibi, üzerinde ilçe başkanımızın ne bir imzası ne de bir mührü var' 'Yalan ve iftirayla haber yaparak AK Parti ve şahsım üzerinde algı oluşturmaya çalışan bu zihniyetin amacının ne olduğunu çok iyi biliyoruz'.

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, bazı basın yayın organlarında adının torpil ile anılmasına yönelik çıkan haberlere ilişkin, "Haberde belge diye adlandırdıkları kağıt, partimizin antetli bir kağıdı olmadığı gibi, üzerinde ilçe başkanımızın ne bir imzası, ne de bir mührü var." dedi.

Kahtalı, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında adının torpille anılması iddialarının gerçek olmadığını ve konuyla ilgili hiçbir bilgisinin bulunmadığını bildirdi.

Habere konu olan faksın, kendisi ve Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek’in bilgisinin dışında çekildiğini belirten Kahtalı, faksı bir vatandaşın kendi inisiyatifiyle bilgileri dışında çekilmiş olabileceğini belirtti.

Konunun kendileriyle alakalı olmadığını, bilgileri dışında hadisenin meydana geldiğini anlatan Kahtalı, bir vatandaşın kendi inisiyatifiyle TBMM'ye çektiği bir faks durumunun olduğunu ifade etti.

Haber de iddia edildiği gibi faksın Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek tarafından TBMM'ye çekildiği bilgisinin de tamamen yalan olduğunu belirten Kahtalı, "Bu haber tamamen art niyetli bir yayındır. Haberde belge diye adlandırdıkları kağıt, partimizin antetli bir kağıdı olmadığı gibi, üzerinde ilçe başkanımızın ne bir imzası ne de bir mührü var. Düz bir kağıt üzerinden algı oluşturmaya çalışıldığını ve tamamen kurgulanmış bir haber ile AK Parti üzerinde bir algı oluşturmaya çalışılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kahtalı, bilgisi dışında gelişen bir olayda adının torpil ile bir araya getirilerek kamuoyunda yıpratılmaya çalışılmasını kınadığını kaydetti.

CHP İçel Milletvekili Alpay Antmen'in sormadan ya da araştırmadan, böyle bir faksı sırf AK Parti adına algı oluşturması için bilinçli şekilde kamuoyuna açıklamasında art niyet aradıklarının altını çizen Kahtalı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yalan ve iftirayla haber yaparak AK Parti'yi ve şahsım üzerinde algı oluşturmaya çalışan bu zihniyetin amacının ne olduğunu çok iyi biliyoruz. CHP bu ucuz siyasetinden de artık vazgeçmeli. 'Çamur at izi kalsın' mantığıyla davranan ancak güneşin balçıkla sıvanamayacağını bilemeyecek kadar cahil olduklarını belirtmek istiyoruz."
Kaynak: AA