Vali Ata'dan 'Mozaik Yolu' Projesine Destek

Hatay Valisi Erdal Ata, Ortak Nesiller Entegrasyonu (ONE) Derneği tarafından yürütülen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa illerini kapsayan "Mozaik Yolu" projesi kapsamında Hatay'a gelen heyeti kabul etti.

Valilik internet sitesinde yer alan açıklamada, Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarette Vali Ata, Japonya Büyükelçisi Akıo Miyajima, Emekli Büyükelçi Mithat Rende ve beraberindekilerle bir süre sohbet ettiği ifade edildi.

Ata, hoşgörü ve medeniyetler kenti Hatay'da konuklarını ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Bölgedeki turizm destinasyonlarının artmasının kültür turizmi açısından çok değerli olduğunu ifade eden Vali Ata, Mezopotamya olarak bilinen ve tarihin birçok önemli medeniyetine ev sahipliği yapan bölgenin en önemli şehirlerini içine alan "Mozaik Yolu" projesinin gerekli bir adım olduğunu vurguladı.

Ata, tarihte yaşamış birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Hatay'ın da bu proje içerisinde yer almasının önemine dikkat çekti.

Emekli Büyükelçi Rende ve Japonya Büyükelçisi Mıyajıma ise kendilerine gösterilen misafirperverlik ve nazik kabullerinden dolayı Vali Ata'ya teşekkür etti.

Kaynak: AA