Şırnak'ta 'Gebe Okulu' Hizmet Verecek

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde "Gebe Okulu" hizmete açıldı.

Şırnak Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete açılan okulda, anne adaylarına ilk günden doğuma kadarki süreçte eğitim verilecek.

Okulun açılışı dolayısıyla düzenlenen törene İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Esra Şahin, Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yakup Uslu ve hastane personeli katıldı.

Şahin, yaptığı konuşmada, Gebe Okulunda 50 katılımcının eğitim gördüğünü belirterek, anne adaylarına gebelik öncesi ve gebelik sonrası için eğitimlerin en iyi şekilde verileceğini söyledi.

Başhekim Uslu da Şırnak'ın Türkiye'de doğurganlık oranı en yüksek illerden biri olduğuna işaret ederek, özellikle ilk gebelik sürecini yaşayan anne adaylarının yeterli bilgiye sahip olmadığını, bu okul sayesinde gerekli bilgilendirmenin yapılacağını belirtti.

Uslu, "Amacımız bu okulda onları süreç hakkında bilgilendirmek, psiko-sosyal ve fiziksel açıdan onları sürece hazırlamaktır. Şırnak'ta ilk defa hazırlanan bir proje. Gebeleri ve eşlerini bu okula bilgi almaya davet ediyoruz." dedi.

Birimde sorumlu hemşire Günce Koksal Karaoğlu, doğum, beslenme, bebek bakımı ve korunma yöntemleri gibi konularda anne adaylarına yardımcı olacaklarını aktardı.

Karaoğlu, "Anne adaylarını ve eşlerini mutlaka okulumuza bekliyoruz. Eğitimlerimiz haftada 3 gün sürecek. Amacımız eğitimli anneler yetiştirmek." diye konuştu.

Kaynak: AA