SBÜ Uluslararası Tıp Fakültesi Akademik Yılı Açılışı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadriye Kart Yaşar: 'Sadece tıp fakültesi olarak değil, aynı zamanda eczacılık, diş hekimliği ve hemşirelik fakültesinde de uluslararası öğrencilerimizi kabul ediyoruz. Türkiye sağlık hizmetinde dünyanın önde gelen ülkeleri arasındadır'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Uluslararası Tıp Fakültesi 2018-2019 akademik yıl açılış töreni düzenlendi.

SBÜ Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Selçuk Lokman Konferans Salonu'nda gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadriye Kart Yaşar, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin sağlık camiasına, sağlık neferi yetiştirmeyi misyon olarak belirlediğini söyledi.

Öğrencilere, üniversiteye ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Yaşar, "Sadece tıp fakültesi olarak değil, aynı zamanda eczacılık, diş hekimliği ve hemşirelik fakültesinde de uluslararası öğrencilerimizi kabul ediyoruz. Türkiye sağlık hizmetinde dünyanın önde gelen ülkeleri arasındadır. Üniversitemiz ile gönül coğrafyası dediğimiz Balkan ülkeleri, Orta Doğu ülkeleri, Afrika ülkeleri ve Asya ülkelerine sağlıkla ilgili eğitimi aktarabilmeyi amaçlıyoruz." dedi.

-"Amacımız insana yatırım yapmaktır"

Kadriye Kart Yaşar, 60' a yakın ülkeden misafir öğrencinin Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde eğitim almaya hak kazandığını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Her eğitimde olduğu gibi sağlık eğitiminde de altını çizdiğimiz bir husus var. Binalar yapabilirsiniz, yollar yapabilirsiniz ama içini kaliteli yetişmiş insanla doldurmadıktan sonra o binaların, yolların bir anlamı olmuyor. Çünkü o binaları, o cihazları kullanabilecek olan insandır. Yetişmiş insan gücüdür. Bizim amacımız burada insana yatırım yapmaktır. İnsana yaptığımız yatırımla bütün insanlığa hizmet edeceğimizi düşünüyoruz. 2 bin civarında öğretim üyemiz sizlere yardımcı olacaktır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine yüklediği bir vazife olduğunu vurgulayan Yaşar, "Bu yıl açılan uluslararası programlarımızın amacı da bu vazifeyi yerine getirmektir. Biz bu işe gönlümüzü koyduk. İnanıyorum ki sizler de insanlara yardım etmenin huzurunu yaşayacaksınız." ifadelerini kullandı.

SBÜ Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Gültekin ise yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Öğrencilerimizi zorlu bir yıl bekliyor. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz hem derslerine çalışacaklar hem de Türkçe öğrenecekler. Onlara, haftada 15 saat Türkçe dersi verilecek. Tıp fakültesinde okumak ciddiyet ve devamlılık istiyor." dedi.

Kaynak: AA