Meslek Yüksek Okulunda Öğrenciler Ders Başı Yaptı

Aydın'ın Germencik ilçesinde yapımı tamamlanan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Yamantürk Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenciler ders başı yaptı.

Güriş Holding'in kurucusu İdris Yamantürk tarafından yaptırılan 3 katlı, 16 derslikli Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) bünyesindeki Yamantürk Meslek Yüksek Okulu'nda ilk ders verildi.

AA muhabirine açıklama yapan Okul Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sürmen, elektrik ve pazarlama bölümlerinden 100 öğrencinin ders başı yaptığını söyledi.

Bu bölümler dışında kabul edilen 3 programın daha olduğuna dikkati çeken Sürmen, "Programlardan acil durum ve afet yönetimi programında önümüzdeki yıldan itibaren eğitim ve öğretim faaliyetine başlayacak. Çim alan tesisi ve yönetim programı ile turist rehberliği programlarında daha sonraki yıllarda eğitim ve öğretim başlayacak." dedi.

Hedeflerinin bir sonraki yıl öğrenci sayısını 300'e çıkartmak olduğunu aktaran Sürmen, "Daha sonraki yıllar artacak şekilde bir planlama yaptık. Altyapı ile ilgili eksikler zamanla yavaş yavaş düzelecek. Şu an öğrencilerin ilk etapta memnuniyetleri üst düzeyde, herhangi bir sorunumuz yok." diye konuştu.

Sürmen, katkı ve desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan'a, Germencik Belediyesine ve hayırsever kuruma teşekkür etti.

Kaynak: AA