Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kampüsünde Asfalt Çalışması

Malatya Turgut Özal Üniversitesi kampüsündeki Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan asfalt çalışmasını Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ile Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan birlikte inceledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye tarafından Malatya Turgut Özal Üniversitesi kampüsünde asfaltlama çalışması devam ediyor.

Gürkan, Rektör Karabulut ile Turgut Özal Üniversitesi kampüs alanında yapılan sıcak asfalt ve çevre düzenleme çalışmalarını kontrol etti.

Karabulut, üniversiteye verdiği destekten dolayı Gürkan'a teşekkür ederek, "Burası bir şehir üniversite olma misyonuyla yola çıktı. Battalgazi yöresinin tarım alanında kendine özgü ve gelişime müsait üstünlükleri var. Diğer taraftan şehrimizin güzelliği var, Malatya’mızın öz kaynakları çok güzel. İnşallah Allah nasip ederse yaptığımız geleneksel tamamlayıcı tıp alanında çalışmalarımız var. Gerek içme sularımız, gerek eğitim ve araştırma boyutunda yapılacak desteklerle güzel çalışmalara imza atmak üzerede projelerimizi hazırlayacağız. Bu projelerle ilgili de görüşmelere de devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gürkan, Selçuklular döneminde Battalgazi'de iki medresenin bulunduğunu anımsattı.

Belediye olarak üniversiteye her anlamda katkı sunacaklarını kaydeden Gürkan, şöyle devam etti:

"Biz, 2004 yılında bu üniversitenin yerini 2. Ordu Komutanlığı'ndan talep ettik. O zaman 'Geçmişte Malatya’da iki üniversite var, şimdide iki üniversite olması lazım. Buranın yerini bize devredersiniz bura inşallah ilerleyen zamanda Malatya’da ikinci üniversite olma noktasında emin adımlarla yürüyecek.' dedik. Sağ olsunlar o dönemdeki iki paşamız, burada 435 dönem araziyi içindeki müştemilat ve binalar ile devrini yaptı. Akabinde 200 dönüm de Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Ziraat Meslek Lisesi’ne ait yeri aldık ve 635 dönüm yeri üniversitemize devrini gerçekleştirdik. Bugünde artık yeni bir üniversite, Turgut Özal Üniversitesi unvanıyla yeni bir üniversitemiz oldu."

Gürkan, belediye olarak üniversite kampüsünde gerekli altyapı çalışmalarını yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA