HKÜ Öğrencilerine Oryantasyon Programı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), 10.yılında 2018-2019 eğitim-öğretim akademik yılına yeni kayıt yaptıran öğrencilere, üniversiteyi ve Gaziantep’i tanıtmak amacıyla "INT 100 Üniversite Hayatına Giriş ve Oryantasyon Programı" düzenledi.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, programdaki konuşmasında, üniversitenin yönetim, idari ve akademik kadrosunu tanıttı.

Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversiteleri arasında yer aldıklarını ifade eden Yılmaz, "Öğrencilerimizin eğitim öğretim, Ar-Ge ve sosyal sorumluluk projelerine büyük önem vermesi gerekmektedir. Sadece derslere girmekle üniversiteli olunmaz. Dersler çok önemli ama bir onun kadar önemli olan şey ise sosyal projelerde yer almak ve girişimci olmaktır." diye konuştu.

Üniversitelerde eğitim öğretimin yanı sıra mutlaka Ar-Ge ve sosyal sorumluluk projelerinin olması gerektiğini anlatan Yılmaz, öğrencilerden inovatif ve proaktif olmalarını istedi.

HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu ise her geçen sene yükselen başarı grafiklerinin olduğuna işaret etti.

Üniversitenin birçok bölümünün tüm vakıf üniversiteleri arasında lisans yerleştirme sınavı puan sıralamasında ilk sıralarda yer aldığını aktaran Kayloncu, "Türkiye’nin hemen her ilinden öğrencimiz bulunmaktadır. Hasan Kalyoncu Üniversitesi artık bir bölge üniversitesi olmanın ötesinde uluslararası bir üniversite olma yolunda ilerliyor." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından çeşitli seminerlerle devam eden programda, Üniversitede Bilişim Hizmetleri, Öğrencilerin Hak Ve Sorumlulukları, Derslerin Tanıtımı, Etkili Zaman Yönetimi, Uluslararası İlişkiler Ofisi Tanıtımı, Sağlıklı Yaşam Ve Egzersiz, Stresle Baş Etme Yöntemleri, Kariyer Merkezi Tanıtımı, Üniversiteye Uyum Ve Mentörlük Sistemi, Fakülte ve Bölüm Tanıtımları yer aldı.

Kaynak: AA