Halep'te 25 Köy Ve Kasabayı Birbirine Bağlayan 25 Kilometrelik Yol

Suriye’nin Halep kentinde belediye halkın isteği üzerine kent merkezinden Türkiye sınırına kadar uzanan 25 kilometrelik yol yapımına başladı. Projenin tamamlanmasıyla 25 köy ve kasaba birbirine bağlanacak.

Halep'te 25 Köy Ve Kasabayı Birbirine Bağlayan 25 Kilometrelik Yol
Suriye’nin Halep kentinde belediye halkın taleplerine kayıtsız kalmadı. Belediye, Halep kent merkezinden Türkiye sınırına kadar uzanan 25 kilometrelik bir yolun yapımına başladı.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Proje Müdürü Ömer Medniyo, projenin maliyetinin yaklaşık 1 milyon dolar olduğunu belirterek, “ Halep’i Türkiye sınırında bulunan ve Fırat Kalkanı Operasyonu ile Zeytin Dalı Harekatı sayesinde terörden temizlenen bölgelere bağlamak amacı ile bu projeyi tasarladık. Bunun en temel sebebi ise insanlara ulaşım konusunda kolaylık sağlamak istememiz” ifadelerini kullandı.

Yolun yapım talebinin halktan geldiğini belirten Medniyo, projenin yaklaşık 25 köy ve kasabayı birbirine bağlayacağını belirtti.

Soçi Anlaşma’sının imzalanmasından sonra yolun yapılma kararının alındığını kaydeden Medniyo, projede kaldırımların inşası, yolların genişletilmesi ve yenilenmesine önem verdiklerini söyledi.

Kaynak: İHA